, 28 maart 2023 13:49

Eerste levering alles-in-een kraanpakket Aandrijf Technisch Buro gereed

Aandrijf Technisch Buro heeft de eerste batch voor de complete aandrijving van een ‘pedestal’ kraan gereed. Een dergelijk kraan staat op een voetstuk en wordt veel toegepast op offshore-vaartuigen. In totaal gaat het om drie leveringen.

De levering door Aandrijf Technisch Buro bestaat uit zwenktandwielkasten, liertandwielkasten en ‘tugger'-lieren. Alle units worden aangedreven door een elektromotor en geleverd met tal van documenten en certificaten; de planetaire lierkasten worden geleverd inclusief een DNV-productcertificaat. Afhankelijk van de uiteindelijke locatie, binnen of buiten het kraanhuis, hebben de units verschillende coatingspecificaties van tot wel vier laklagen na het stralen.

Foto's:

PMCleverring

Mede-eigenaar Sraar van Rens (rechts) en Arnold Litjens, chef Workshop & warehouse, van Aandrijf Technisch Buro bij de eerste batch zwenktandwielkasten, liertandwielkasten en ‘tugger’-lieren.

zwenkkast

Een zwenktandwielkast voor de 'pedestal' kraan

lierkast

De planetaire lierkasten worden geleverd inclusief een DNV-productcertificaat.

tuggerlier

Een tuggerlier uit de levering. De coating van de lerveingsonderdelen is afhankelijk van de uiteindelijke locatie, binnen of buiten het kraanhuis. De coating kan bestaan uit tot wel vier laklagen na het stralen.

© Aandrijvenenbesturen.nl