Laatste nieuws:

, 21 maart 2023 11:10

Robotgiganten krijgen concurrentie uit Eindhoven

In het najaar van 2023 verhuist Avular naar het voormalig glaslaboratorium op Strijp-T in hartje Eindhoven. Tegen 2030 wil het bedrijf in mobiele robotica meer dan een miljoen door hen aangedreven robots te hebben rijden en vliegen. De ambitie van het bedrijf is met ’s werelds robotgiganten mee te doen, vanuit de overtuiging dat mobiele robots een positieve impact op de wereld gaan hebben.

Met in huis mobiele robots, drones en software wil Avular de wereld veroveren'
Met in huis mobiele robots, drones en software wil Avular de wereld veroveren
1/1
Een nieuw hoofdkantoor verhuist Avular naar het voormalig glaslaboratorium op Strijp-T in hartje Eindhoven. Het is de volgende stap om verder op te schalen en aan de marktvraag te voldoen. De verhuizing is gepland voor dit najaar.

Koploper

Om koploper in Europa te worden, bouwt het in 2014 opgerichte bedrijf een veelzijdig productportfolio met eigen autonomie -software, die gebruikmaakt van onder andere ‘world modeling', AI en algoritmes voor robotgedrag. Drones en rijdende robots worden ‘from scratch', als geïntegreerde producten, ontworpen. Door dit volledig in huis te doen, is er volledige controle over elke stap van het proces. Waar ooit vloeibaar glas stroomde op Strijp-S, vliegen nu drones in Europa's grootste indoor drone testkooi (1800 m3), terwijl rijdende robots zowel binnen als buiten getest worden. In het nieuwe onderkomen beschikt het bedrijf straks over met voldoende ruimte voor de ontwikkeling van nieuwe robots en het groeiende team (6500 m2).

Sleutelrol

Avular is er van overtuigd dat mobiele robots het tekort aan arbeidskrachten in veel industrieën direct zullen oplossen. Ze geloven dat robots samen met het personeel zullen werken, eenvoudige taken zullen uitvoeren en zo de druk op mensen drastisch zullen verlagen. Zo kunnen mensen zich focussen op complexere en veeleisendere taken waar creativiteit en een menselijke 'touch' nodig zijn.
Bovendien zullen mobiele robots duurzame oplossingen mogelijk maken, zoals precisielandbouw, multi-cropping en miniaturisatie van machines, om onze voetafdruk op de aarde te verkleinen. Op deze manier creëren mobiele robots een weg naar het oplossen van de grootste uitdagingen ter wereld. En Avular wil een sleutelrol spelen bij het creëren van deze oplossingen.

ab op X

Volg ab nu ook op X!

Onze accountnaam is: @aenb

Agenda meer (12)

22 april 2024 - Deutsche Messe, Hannover
Hannover Messe
23 april 2024 - Stuttgart (D)
Control
14 mei 2024 - Antwerp Expo, Antwerpen (B)
Advanced Manufacturing
15 mei 2024 - Antwerp Expo, Antwerpen (B)
Advanced Engineering
15 mei 2024 - Brabanthallen, 's-Hertogenbosch
Food Tech Event
28 mei 2024 - 's-Hertogenbosch
Power Electronics & Energy Storage
5 juni 2024 - Brabanthallen, 's-Hertogenbosch
Vision, Robotics & Motion
10 juni 2024 - Franfurt Am Main (D)
ACHEMA

Geen nieuws meer missen?

Meldt u dan direct aan voor de gratis ab nieuwsbrief.

 

Knop nieuwsbriefMet de gratis ab nieuwsbrief wordt u wekelijks op de hoogte gehouden over het aandrijven en besturen nieuws. U ontvangt wekelijks het laatste nieuws en elke maand een themanieuwsbrief.

 

Direct aanmelden