Laatste nieuws:

, 21 maart 2023 10:37

‘Boost’ in productiviteit door digitale transformatie, maar barrières blijven

Europese bedrijven verwachten dat digitale transformatieprojecten de productiviteit met gemiddeld 38 procent zullen verhogen, waarbij de totale Return on Investment (ROI) iets minder dan 5 jaar bedraagt. Dit is een van de conclusies uit onderzoek in opdracht van Panasonic Connect Europe door onafhankelijke onderzoeksbureau Opinion Matters.

Europese bedrijven verwachten dat digitale transformatieprojecten de productiviteit met gemiddeld 38 procent zullen verhogen'
Europese bedrijven verwachten dat digitale transformatieprojecten de productiviteit met gemiddeld 38 procent zullen verhogen
1/1
Het onderzoek is uitgevoerd onder 300 personen in Engeland, Frankrijk en Duitsland (evenredig verdeeld), die verantwoordelijk zijn voor digitale transformatie in bedrijven met een jaaromzet van meer dan 50 miljoen euro. Een managementsamenvatting van het rapport 'Breaking Down the Barriers to Digital Transformation' kan hier worden gedownload.

Maar 15 procent digitale transformatieprojecten afgerond

Bedrijven hebben vertrouwen in technologie om hun productiviteit te verhogen. Maar tegelijkertijd worden ze grote kennis- en vaardigheidsbarrières worden geconfronteerd om hun digitale transformatieprojecten te voltooien. De ondervraagde besluitvormers verwachten dat technologische digitale transformatieprojecten de productiviteit in 3 jaar met gemiddeld 38% zullen verhogen, met een verwachte totale ‘Return on Investment' (ROI) in iets minder dan 5 jaar. Maar tot nu toe heeft gemiddeld slechts 15 procent van de organisaties hun digitale transformatieprojecten afgerond.

Achterlopen

Bijna 40 procent van de respondenten gaf aan dat ze het gevoel hadden dat hun organisatie achterliep op concurrenten als het ging om digitale transformatie. De belangrijkste obstakels voor de implementatie van digitale transformatietechnologieën zijn: gebrek aan interne kennis (35 procent), gebrek aan interne IT-middelen en -vaardigheden (32 procent), zorgen over de interoperabiliteit met bestaande IT-infrastructuur (30 procent) en een gebrek aan externe gespecialiseerde IT-ondersteuning of gespecialiseerde leveranciers (30 procent).

Gebrek aan interne expertise en middelen"

Dit onderzoek toont aan dat Europese bedrijven begrijpen dat de nieuwste technologische oplossingen de bedrijfsactiviteiten kunnen transformeren en de bedrijven kunnen helpen grote stappen vooruit te zetten in productiviteit, maar er zijn nog barrières te slechten", zegt Jan Kaempfer, marketingdirecteur voor Panasonic Connect Europe. "Bedrijven hebben een gebrek aan interne expertise en middelen en hebben moeite om de externe specialistische ondersteuning te vinden die ze nodig hebben om hun plannen uit te voeren. Dit was precies de reden waarom Panasonic Connect Europe iets meer dan een jaar geleden werd opgericht - het samenbrengen van technologische hardware, softwareoplossingen en service-expertise om business-to-business organisaties te helpen hun uitdagingen op het gebied van digitale transformatie aan te gaan."

ab op X

Volg ab nu ook op X!

Onze accountnaam is: @aenb

Agenda meer (8)

28 mei 2024 - 's-Hertogenbosch
Power Electronics & Energy Storage
5 juni 2024 - Brabanthallen, 's-Hertogenbosch
Vision, Robotics & Motion
10 juni 2024 - Frankfurt Am Main (D)
ACHEMA
19 juni 2024 - Metaal Katthedraal, Utrecht
FEDA Business Inspiration Day
1 oktober 2024 - Evenementenhal Gorinchem
METAVAK
3 oktober 2024 - Kortrijk Expo, Kortrijk (B)
ABISS
8 oktober 2024 - Stuttgart (D)
Motek
8 oktober 2024 - Stuttgart (D)
Vision

Geen nieuws meer missen?

Meldt u dan direct aan voor de gratis ab nieuwsbrief.

 

Knop nieuwsbriefMet de gratis ab nieuwsbrief wordt u wekelijks op de hoogte gehouden over het aandrijven en besturen nieuws. U ontvangt wekelijks het laatste nieuws en elke maand een themanieuwsbrief.

 

Direct aanmelden