Laatste nieuws:

, 17 maart 2023 14:54

Teleson viert 50-jarig jubileum

Teleson, leverancier van sensoren en veiligheidsschakelaars, viert op 27 maart 2023 het 50-jarig bestaan. Ter ere van deze mijlpaal blikt het Utrechtse familiebedrijf terug op de belangrijkste momenten uit haar geschiedenis en de groei die het heeft doorgemaakt. Van de eerste verkoop van Honeywell MICRO SWICH een halve eeuw terug, tot de focus op ruim 30 jaar machineveiligheid en het langdurige partnerschap met Honeywell en IDEM Safety Switches. Teleson kijkt met trots terug op een rijke geschiedenis als betrouwbaar familiebedrijf.

Het Utrechtse familiebedrijf Teleson viert dit jaar het 50-jarig bestaan.'
Het Utrechtse familiebedrijf Teleson viert dit jaar het 50-jarig bestaan.
1/1
Teleson werd in 1973 opgericht als Nederlandse vertegenwoordiging van MICRO SWITCH, dat inmiddels al decennia onderdeel is van partner Honeywell. André de Hamer trad in hetzelfde jaar in dienst en nam in 1986 de aandelen over van het Belgische moederbedrijf. Na bijna 40 jaar droeg hij het stokje over aan zijn zoon Ralf de Hamer, al meer dan 10 jaar de huidige eigenaar van het bedrijf.

Van leverancier naar verlengstuk voor sensorvraagstukken

Teleson heeft zich in de loop der jaren ontwikkeld van een distributeur van merkproducten naar een cruciale partner voor het oplossen van sensorvraagstukken. In de tijd voor internet waren bedrijven vaak afhankelijk van lokale distributeurs, maar in het huidige digitale tijdperk fungeert Teleson als een verlengstuk. Volgens eigenaar Ralf de Hamer "speelt het bedrijf een essentiële rol bij het bieden van sensoroplossingen voor de geavanceerde machines en apparaten die in Nederland worden gemaakt".
In de loop der jaren is het leveringspakket van Teleson flink uitgebreid, maar de focus blijft liggen op high-end sensoroplossingen en veiligheidsschakelaars voor de maakindustrie. Sensoren en veiligheidsschakelaars zijn immers nog steeds cruciaal voor het beter maken van toepassingen en beschermen van werknemers en de omgeving.

ab op X

Volg ab nu ook op X!

Onze accountnaam is: @aenb

Agenda meer (8)

28 mei 2024 - 's-Hertogenbosch
Power Electronics & Energy Storage
5 juni 2024 - Brabanthallen, 's-Hertogenbosch
Vision, Robotics & Motion
10 juni 2024 - Frankfurt Am Main (D)
ACHEMA
19 juni 2024 - Metaal Katthedraal, Utrecht
FEDA Business Inspiration Day
1 oktober 2024 - Evenementenhal Gorinchem
METAVAK
3 oktober 2024 - Kortrijk Expo, Kortrijk (B)
ABISS
8 oktober 2024 - Stuttgart (D)
Motek
8 oktober 2024 - Stuttgart (D)
Vision

Geen nieuws meer missen?

Meldt u dan direct aan voor de gratis ab nieuwsbrief.

 

Knop nieuwsbriefMet de gratis ab nieuwsbrief wordt u wekelijks op de hoogte gehouden over het aandrijven en besturen nieuws. U ontvangt wekelijks het laatste nieuws en elke maand een themanieuwsbrief.

 

Direct aanmelden