Laatste nieuws:

, 16 maart 2023 18:32

SHV zet Mammoet en ERIKS in de etalage

Eigenaar SHV wil af van Mammoet en ERIKS. Dat heeft het concern bekendgemaakt in de recente strategie-update van 13 maart.

SHV zoekt nieuwe eigenaren voor ERIKS - leverancier van industriële producten en diensten - en zwaartransportbedrijf Mammoet. (Foto: Mammoet)'
SHV zoekt nieuwe eigenaren voor ERIKS - leverancier van industriële producten en diensten - en zwaartransportbedrijf Mammoet. (Foto: Mammoet)
1/1
Iets bijzonders is er volgens het bericht niet aan de hand, maar zwaar transport en industriële toelevering aan OEMs en MRO's past niet meer in het protfolio van de acht ondernemingen waaruit SHV bestaat. De verwachting is dat beide bedrijven beter tot hun recht komen buiten het concern en verwoordt dat als volgt:
  • ERIKS  heeft de eerste fase van haar Fuel for Growth-programma met succes afgerond en haar omzet en winst verbeteren gestaag, terwijl er nog veel potentieel is voor extra groei. Met een nieuwe eigenaar kan ERIKS zich niet alleen richten op groei van het bestaande bedrijf, maar ook op overnames. Voor Mammoet bieden de leidende posities in Europa, Amerika en wereldwijde projecten, alsmede de succesvolle afbouw van enkele lokale activiteiten in APAC en MEA en de vorming van de in Dubai gevestigde internationale projectenorganisatie veel potentieel voor toekomstige groei. Met een nieuwe eigenaar kan Mammoet alle mogelijkheden voor verdere uitbreiding onderzoeken.

Nieuwe eigenaren zoeken

Jeroen Drost, ceo van SHV: "Het is duidelijk geworden dat het bieden van optimale ondersteuning aan acht groepen niet kan worden gedaan op de manier waarop wij dat zouden willen. Dit betekent niet dat de beslissing om ERIKS en Mammoet mogelijk af te stoten lichtvaardig is genomen. Beide zijn al vele jaren gewaardeerde leden van de SHV-familie en het is met spijt dat wij hen moeten laten gaan. Het belangrijkste voor SHV is nu ervoor te zorgen dat we nieuwe eigenaren vinden die ERIKS en Mammoet en onze collega's bij deze volgende stap willen ondersteunen. We voelen allemaal sterk deze verplichting en zullen deel uitmaken van elke beslissing in het proces."

ab op X

Volg ab nu ook op X!

Onze accountnaam is: @aenb

Agenda meer (5)

12 maart 2024 - Jaarbeurs Utrecht
ESEF/TECHNISHOW
19 maart 2024 - Messe Stuttgart
LogiMAT
26 maart 2024 - de Basiliek, Veenendaal
Industrial Ethernet event
26 maart 2024 - Brussels Expo
Machineering
22 april 2024 - Deutsche Messe, Hannover
Hannover Messe

Geen nieuws meer missen?

Meldt u dan direct aan voor de gratis ab nieuwsbrief.

 

Knop nieuwsbriefMet de gratis ab nieuwsbrief wordt u wekelijks op de hoogte gehouden over het aandrijven en besturen nieuws. U ontvangt wekelijks het laatste nieuws en elke maand een themanieuwsbrief.

 

Direct aanmelden