Laatste nieuws:

, 28 februari 2023 16:28

Emerson wil National Instruments overnemen

Al sinds mei vorig jaar heeft Emerson te kennen gegeven dat het National Instruments wil overnemen. Maar die gaf geen krimp. Wilde Emerson destijds USD 48,- cash op tafel leggen voor elk aandeel, in januari van dit jaar is dat verhoogd naar USD 53,-. Dit betekent dat ze pakweg zo’n USD 7 miljard over hebben voor National instruments.

Emerson wil National Instruments overnemen'
Emerson wil National Instruments overnemen
1/1
Emerson  presenteert zich de laatste jaren nadrukkelijk als leverancier van automatiseringsproducten en -diensten en zijn onderdelen die niet bij die strategische richting passen verkocht. National Instruments is onder andere bekend van hun data-acquisitieproducten en de grafische programmeeromgeving LabVIEW, gericht op de automatisering van test- en meettoepassingen en virtuele instrumentatie.
Vooralsnog houdt National Instruments de kaarten tegen de borst. Het bod wordt bestudeerd maar op dit moment wil het bedrijf zich nog net exclusief committeren aan Emerson dat in verband met het overhalen van aandeelhouders zelfs een speciale website heeft opgetuigd.

ab op X

Volg ab nu ook op X!

Onze accountnaam is: @aenb

Agenda meer (7)

5 juni 2024 - Brabanthallen, 's-Hertogenbosch
Vision, Robotics & Motion
10 juni 2024 - Frankfurt Am Main (D)
ACHEMA
19 juni 2024 - Metaal Kathedraal, Utrecht
FEDA Business Inspiration Day
1 oktober 2024 - Evenementenhal Gorinchem
METAVAK
3 oktober 2024 - Kortrijk Expo, Kortrijk (B)
ABISS
8 oktober 2024 - Stuttgart (D)
Motek
8 oktober 2024 - Stuttgart (D)
Vision

Geen nieuws meer missen?

Meldt u dan direct aan voor de gratis ab nieuwsbrief.

 

Knop nieuwsbriefMet de gratis ab nieuwsbrief wordt u wekelijks op de hoogte gehouden over het aandrijven en besturen nieuws. U ontvangt wekelijks het laatste nieuws en elke maand een themanieuwsbrief.

 

Direct aanmelden