Laatste nieuws:

, 28 februari 2023 16:13

Atlas Copco neemt in Antwerpen speciale productielijn in gebruik

In Antwerpen heeft Atlas Copco een volledig elektrische productielijn in gebruik genomen voor de productie van draagbare E-Air VSD-luchtcompressoren. De nieuwe lijn halveert de gebruikelijke doorlooptijd voor de compressoren.

Het directieteam van Atlas Copco Power Technique samen met het productieteam tijdens de opening van de lijn.'
Het directieteam van Atlas Copco Power Technique samen met het productieteam tijdens de opening van de lijn.
1/1
De E-Air is ontworpen als een rendabele ‘low carbon' persluchtoplossing voor bijvoorbeeld de bouw-, olie- en gas- en mijnbouwsector. Als reactie op de toenemende belangstelling voor schone energietechnologie heeft Atlas Copco  geïnvesteerd in de extra capaciteit om de productie van de E-Air mobiele compressoren  te optimaliseren. De nieuwe productielijn - die zelf wordt aangedreven door groene stroom - onder andere van de zonnepanelen op het terrein - heeft de dagelijkse productiecapaciteit van de E-Air in de fabriek meer dan verdubbeld.

Koolstofemissie gedurende levenduur

Tijdens een onderzoeksproject in 2021 kwantificeerde en bevestigde Atlas Copco dat de meeste emissies niet ontstaan bij de fabricage, maar bij het gebruik van zijn producten gedurende hun hele levensduur. Daarom besloot het bedrijf de ‘carbon footprint' tijdens het gebruik aan te pakken door de toegankelijkheid van elektrische draagbare persluchtoplossingen te vergroten. De uitgebreide productie van de elektrische eenheden zal de beschikbaarheid van de machines en de time-to-market positief beïnvloeden en zo de overgang naar een duurzamere toekomst versnellen.
Bert Derom, baas van de Atlas Copco Portable Air Division: "De speciale E-Air productielijn is een tastbaar symbool van onze inzet voor een duurzame transformatie. Wij omarmen innovatie die tegemoetkomt aan de vraag van onze klanten en partners naar efficiënte, koolstofarme oplossingen en die tegelijkertijd onze eigen uitstoot verlaagt. De nieuwe, volledig elektrische assemblagelijn ondersteunt onze collectieve duurzaamheidsdoelstellingen en helpt ons samen bij te dragen aan een betere toekomst."

ab op X

Volg ab nu ook op X!

Onze accountnaam is: @aenb

Agenda meer (7)

5 juni 2024 - Brabanthallen, 's-Hertogenbosch
Vision, Robotics & Motion
10 juni 2024 - Frankfurt Am Main (D)
ACHEMA
19 juni 2024 - Metaal Kathedraal, Utrecht
FEDA Business Inspiration Day
1 oktober 2024 - Evenementenhal Gorinchem
METAVAK
3 oktober 2024 - Kortrijk Expo, Kortrijk (B)
ABISS
8 oktober 2024 - Stuttgart (D)
Motek
8 oktober 2024 - Stuttgart (D)
Vision

Geen nieuws meer missen?

Meldt u dan direct aan voor de gratis ab nieuwsbrief.

 

Knop nieuwsbriefMet de gratis ab nieuwsbrief wordt u wekelijks op de hoogte gehouden over het aandrijven en besturen nieuws. U ontvangt wekelijks het laatste nieuws en elke maand een themanieuwsbrief.

 

Direct aanmelden