Laatste nieuws:

, 21 februari 2023 19:46

Schunk opent CoLab in Nederland

Op donderdag 9 februari had de officiële opening plaats van het Schunks CoLab in ’s-Hertogenbosch. In het robotapplicatiecentrum kunnen klanten hun automatiseringsoplossingen nu realistisch testen en deze laten valideren door Schunk-experts.

Het CoLab, het robotapplicatiecentrum van SCHUNK. (Foto: Kelly Borkus)'
Het CoLab, het robotapplicatiecentrum van SCHUNK. (Foto: Kelly Borkus)
1/1
In het CoLab ondersteunen applicatie-ingenieurs Schunk-klanten bij het maximaliseren van de implementatie van hun geplande automatiseringstaken. Hierdoor kunnen ze veeleisende applicaties zonder risico testen voordat ze kopen. Samen met de experts worden de vereisten geanalyseerd, wordt de meest geschikte combinatie van handling, gereedschapsopname en werkstukopspanning en bewerkingscomponenten geselecteerd, en worden de optimale parameters gevalideerd in een praktijktest. Eventuele risico's worden geminimaliseerd voordat de oplossing in het echte proces wordt geïmplementeerd.

Samenwerking met partners

Er zijn veel opties. Gebruikers kunnen de voor- en nadelen van verschillende grijptechnieken testen op verschillende soorten robots. Haalbaarheidsstudies en videodocumentatie bieden ook ondersteuning bij het bereiken van de optimale automatiseringsoplossing. "Ons CoLab is een multifunctionele ruimte die het ook mogelijk maakt om gezamenlijke evenementen met partners te houden", verklaarde Ingrid Heeren, marketeer bij Schunk, bij de opening van het CoLab.

Nieuwe technologieën

"Het CoLab biedt ons de mogelijkheid om samen met onze klanten nieuwe toepassingsgebieden te ontwikkelen en ervaring op te doen in het gebruik van nieuwe technologieën. Gebruikers kunnen zichzelf vooraf overtuigen van de oplossing en deze uitproberen ", benadrukt Heeren. Behalve Naast persoonlijke bezoeken zijn ook digitale meetings of webinars mogelijk.

 

 

ab op X

Volg ab nu ook op X!

Onze accountnaam is: @aenb

Agenda meer (12)

22 april 2024 - Deutsche Messe, Hannover
Hannover Messe
23 april 2024 - Stuttgart (D)
Control
14 mei 2024 - Antwerp Expo, Antwerpen (B)
Advanced Manufacturing
15 mei 2024 - Antwerp Expo, Antwerpen (B)
Advanced Engineering
15 mei 2024 - Brabanthallen, 's-Hertogenbosch
Food Tech Event
28 mei 2024 - 's-Hertogenbosch
Power Electronics & Energy Storage
5 juni 2024 - Brabanthallen, 's-Hertogenbosch
Vision, Robotics & Motion
10 juni 2024 - Franfurt Am Main (D)
ACHEMA

Geen nieuws meer missen?

Meldt u dan direct aan voor de gratis ab nieuwsbrief.

 

Knop nieuwsbriefMet de gratis ab nieuwsbrief wordt u wekelijks op de hoogte gehouden over het aandrijven en besturen nieuws. U ontvangt wekelijks het laatste nieuws en elke maand een themanieuwsbrief.

 

Direct aanmelden