Laatste nieuws:

, 7 februari 2023 20:48

Overname Hydraforce door Bosch Rexroth afgerond

Na goedkeuring door de antitrustautoriteiten heeft Bosch Rexroth op 3 februari de overname van hydrauliekspecialist HydraForce afgerond. De overname van de in Lincolnshire, Illinois (VS) gevestigde onderneming werd aangekondigd in juli 2022.

'
1/1
Om de wereldwijde hydrauliekactiviteiten uit te breiden, combineren Bosch Rexroth en HydraForce  hun aanwezigheid in complementaire regio's en zorgen ze voor een evenwichtiger dekking in Europa en Noord-Amerika, terwijl ze groei in Azië mogelijk maken. De samengevoegde activiteiten houden de regionale toeleveringsketens in stand voor een snelle beschikbaarheid van producten en een nog sterkere klantenondersteuning. "De overname van HydraForce verbreedt het hydrauliekaanbod voor bestaande en nieuwe klanten, vergroot onze wereldwijde markttoegang via bijkomende indirecte verkoopkanalen en biedt mogelijkheden voor verdere groei", zegt dr. Steffen Haack, CEO van Bosch Rexroth.

Compact Hydraulics nieuwe business-unit

Terwijl Bosch Rexroth een breder assortiment compacte hydraulische componenten en systemen aanbiedt, richt HydraForce zich op mechanische en elektrische cartridge-ventielen en hydraulische geïntegreerde circuits (HIC). Compacte hydrauliek is in het bijzonder waardevol vanwege de hoge vermogensdichtheid en de mogelijkheden met betrekking tot essentiële functies in hydraulische systemen. De wereldmarkt voor deze systemen groeit voortdurend, en Bosch Rexroth verwacht dat de nieuw gevormde business-unit Compact Hydraulics de marktgroei zal volgen of zelfs overtreffen.
De bedrijfsactiviteiten van HydraForce zullen worden geïntegreerd in de nieuwe business unit. In totaal telt het nieuwe onderdeel 3.900 medewerkers en is actief op negen productielocaties in de Verenigde Staten, Brazilië, China, Duitsland, Groot-Brittannië en Italië.

Voorlopig onder eigen merknaam

Het managementteam van de business unit Compact Hydraulics zal bestaan uit managers van Bosch Rexroth en HydraForce. Klanten en leveranciers van HydraForce en Bosch Rexroth behouden hun vertrouwde contactpersonen in de respectieve verkoop- en inkoopteams; HydraForce zal voorlopig onder eigen merknaam blijven opereren. De nieuw gevormde business unit Compact Hydraulics zal opereren vanuit de huidige hoofdkantoren in Lincolnshire, Illinois, VS, en Nonantola, Italië.
Bron: Bosch Rexroth

ab op X

Volg ab nu ook op X!

Onze accountnaam is: @aenb

Agenda meer (4)

1 oktober 2024 - Evenementenhal Gorinchem
METAVAK
3 oktober 2024 - Kortrijk Expo, Kortrijk (B)
ABISS
8 oktober 2024 - Stuttgart (D)
Motek
8 oktober 2024 - Stuttgart (D)
Vision

Geen nieuws meer missen?

Meldt u dan direct aan voor de gratis ab nieuwsbrief.

 

Knop nieuwsbriefMet de gratis ab nieuwsbrief wordt u wekelijks op de hoogte gehouden over het aandrijven en besturen nieuws. U ontvangt wekelijks het laatste nieuws en elke maand een themanieuwsbrief.

 

Direct aanmelden