Laatste nieuws:

, 27 januari 2023 16:57

SKF stroomlijnt lageranalyse voor Ansys-gebruikers

Met de nieuwe SKF Bearing App voor de Ansys Mechanical Finite Element Analysis (FEA) software hoeven ingenieurs bij hun simulaties niet langer te vertrouwen op benaderingen of complexe, onbetrouwbare modellen. De app is gratis beschikbaar in de Ansys Store.

De nieuwe SKF Bearing App voor eindige-elementen-analyse in Ansys is gratis beschikbaar in de Ansys App Store'
De nieuwe SKF Bearing App voor eindige-elementen-analyse in Ansys is gratis beschikbaar in de Ansys App Store
1/1
In de Ansys-integratie selecteert de gebruiker eerst het gekozen lager met behulp van een e wizard. De app communiceert vervolgens met een SKF cloudserver voor een nauwkeurige voorspelbare weergave van de stijfheid van een echt lager. De app geeft voor simulatie toegang tot nauwkeurige stijfheidsgegevens van ongeveer 10.000 lagers/lagervarianten. De software=toepassing ondersteunt zowel statische als dynamische analyses die harmonischen en trillingen belangrijk aandachtspunt hebben en wordt voortdurend bijgewerkt.

Last wegnemen

"Met deze nieuwe integratie nemen we de last van lagersimulatie weg bij de gebruiker en doen we het zelf", legt Hedzer Tillema, productmanager Engineering Software bij SKF, uit. "Onze berekeningen houden rekening met de gedetailleerde contacten tussen de rolelementen en de loopbanen van het lager, en met alle details van de microgeometrie."
"De samenwerking met SKF is een mooi voorbeeld van hoe ingenieurs al in een vroeg stadium gedetailleerd inzicht kunnen krijgen in de prestaties van hun ontwerpen", zegt Mark Hindsbo, vice president en algemeen directeur bij Ansys. "Niemand kent lagers beter dan SKF en die kennis is nu beschikbaar voor elke gebruiker van Ansys Mechanical."

Uitdaging

De simulatie van lagers is een behoorlijke uitdaging. Hun gedrag hangt af van belastingkarakteristieken en fijne geometrische details die niet direct beschikbaar zijn voor iedereen. Voor een correcte simulatie met betrouwbare uitkomsten zijn ze vaak cruciaal. Dat geldt zeker nu simulatie steeds vaker wordt ingezet in de productontwikkeling om vroegtijdig fouten te helpen elimineren en minder fysieke prototypes te hoeven bouwen. In veel mechanische systemen, zoals tandwielkasten of elektrische aandrijflijnen, zijn de lagers een kritische factor als het gaat om de prestaties van het totale systeem.

Meer modellen

Behalve de nieuwe Ansys-integratie zijn er ook gedetailleerde modellen van de lagerstijfheid beschikbaar voor de analyseplatforms KISSsoft  en FVA Workbench. SKF-softwarespecialisten breiden de mogelijkheden van de software voortdurend uit - ook naar nieuwe platforms zoals de interne productontwikkelomgeving bij klanten.
Bron: SKF  

ab op X

Volg ab nu ook op X!

Onze accountnaam is: @aenb

Agenda meer (4)

1 oktober 2024 - Evenementenhal Gorinchem
METAVAK
3 oktober 2024 - Kortrijk Expo, Kortrijk (B)
ABISS
8 oktober 2024 - Stuttgart (D)
Motek
8 oktober 2024 - Stuttgart (D)
Vision

Geen nieuws meer missen?

Meldt u dan direct aan voor de gratis ab nieuwsbrief.

 

Knop nieuwsbriefMet de gratis ab nieuwsbrief wordt u wekelijks op de hoogte gehouden over het aandrijven en besturen nieuws. U ontvangt wekelijks het laatste nieuws en elke maand een themanieuwsbrief.

 

Direct aanmelden