, 27 januari 2023 16:48

Studenten en docenten TU Delft krijgen toegang tot Altair-software

Altair heeft een meerjarige campusbrede licentieovereenkomst getekend met de TU Delft. Dankzij de overeenkomst krijgen de studenten en medewerkers tot de Altair-applicaties voor simulatie, data-analyses, kunstmatige intelligentie en high performance computing (HPC).

Voor de toegang tot de software krijgen de ruim 25.000 studenten en 6.000 medewerkers de beschikking over 1 miljoen Altair Units  want het is een op eenheden gebaseerd en gepatenteerd licentiemodel. Wil je bijvoorbeeld een simulatie draaien, dan heb je daar een zekere hoeveelheid Units voor nodig die uit de pool komen. Is de simulatie afgerond dan vloeien de eenheden weer terug in de pool en kan een ander ze gebruiken om toegang tot een applicatie te krijgen.

'Elke Altair-oplossing'

Sam Mahalingam, chief technology officer van Altair. "De flexibiliteit van Altair Units geeft gebruikers toegang tot elke Altair-oplossing die ze nodig hebben. Dit creëert zowel voor studenten als docenten van de TU Delft uitstekende voorwaarden om alle oplossingen van Altair uitgebreider te gebruiken voor hun studie, onderzoek en projecten. We kijken ernaar uit om te zien hoe de TU Delft het portfolio van Altair gebruikt om uitstekende resultaten te behalen."

'Werken al jarnelang samen'

"Altair en de TU Delft werken al jarenlang samen om studenten en medewerkers te voorzien van de beste technische oplossingen in de markt, zoals Altair HyperWorks", zegt Frans Broos, manager Informatie- en Communicatietechnologie (ICT) bij de faculteit Elektrotechniek, Wiskunde en Informatica (EWI) en het Delft High Performance Computing Centre (DHPC) van de TU Delft. "Altair's oplossingen zijn tot nu toe gebruikt voor onderwijs, studentenprojecten en onderzoek op de afdelingen werktuigbouwkunde en elektrotechniek. Na de installatie van DelftBlue (de sinds begin vorig jaar beschikbare supercomputer van de TUDelft - red.) kregen steeds meer studenten en docenten interesse in simulatie. Daarom was het voor ons logisch om een campusbrede licentie af te sluiten die iedereen eenvoudig en betaalbaar toegang geeft tot alle oplossingen van Altair. Bovendien zijn we van plan om vanaf 2023 de Altair-software ook te gaan gebruiken voor onderzoek en onderwijs in onze afdelingen lucht- en ruimtevaart, materiaalkunde en industrieel ontwerp."
Bron: Altair

 

Foto's:

Altair TU Delft

© Aandrijvenenbesturen.nl