Laatste nieuws:

, 27 januari 2023 16:39

Alleen vrouwen in finale Prins Friso Ingenieursprijs

De drie kanshebbers voor de Prins Friso Ingenieursprijs 2023 zijn bekend. Het zijn Kerusha Lutchmiah, rioolwaterspecialist bij ingenieursbureau Royal HaskoningDHV, Simone de Rijke, adviseur kunstwerken bij ingenieursbureau Antea Group, en Jacquelien Scherpen, hoogleraar en directeur van het Groningen Engineering Center van de Rijksuniversiteit Groningen. Het Koninklijk Instituut Van Ingenieurs (KIVI) heeft de namen van de finalisten dinsdag onthuld.

'
1/1
Het is voor het eerst dat er alleen vrouwen zijn genomineerd voor de onderscheiding. De winnaar wordt woensdag 15 maart bekendgemaakt op de Dag van de Ingenieur. "De drie finalisten zijn stuk voor stuk topingenieurs", zegt KIVI-directeur Miguel Delcour. "Dat het alle drie vrouwen zijn, verrast me niet. Techniek is al heel lang geen mannenwereldje meer."

Jury- en publieksprijs

Behalve een juryprijs wordt er ook een publieksprijs toegekend. Daarvoor kan iedereen stemmen op zijn of haar favoriete finalist. Vanaf dinsdag 14 februari staan de portretten van de drie finalisten op www.kivi.nl/dagvandeingenieur  en start de publieksstemming. De stembussen zijn open tot en met maandag 13 maart.

Negende keer

De Prins Friso Ingenieursprijs wordt dit jaar voor de negende keer uitgereikt. Met de prijs wil het Koninklijk Instituut Van Ingenieurs (KIVI) excellente ingenieurs en hun werk zichtbaar maken. De winnaar mag zich een jaar lang Ingenieur van het Jaar noemen. Vorig jaar won Marijn van Rooij, medeoprichter en CTO van de Groningse startup Ocean Grazer , dat een slim systeem voor energieopslag op de zeebodem ontwikkelt. Winnaar van de publieksprijs was toen Nikéh Booister, waterexpert van ingenieursbureau Sweco.

Studententeam

KIVI kent voor het tweede jaar op rij ook een prijs toe aan het beste studententeam op het gebied van techniek. De drie finalisten zijn Green Team Twente , dat een auto op waterstof bouwt; Core Changemakers  (TU Eindhoven), die zich inzetten voor de recycling van e-waste; en !mpact  (TU Eindhoven), dat celtherapie  ontwikkelt voor een auto-immuunziekte die vaatontsteking veroorzaakt.
Bron: KIVI

 

ab op X

Volg ab nu ook op X!

Onze accountnaam is: @aenb

Agenda meer (5)

19 juni 2024 - Metaal Kathedraal, Utrecht
FEDA Business Inspiration Day
1 oktober 2024 - Evenementenhal Gorinchem
METAVAK
3 oktober 2024 - Kortrijk Expo, Kortrijk (B)
ABISS
8 oktober 2024 - Stuttgart (D)
Motek
8 oktober 2024 - Stuttgart (D)
Vision

Geen nieuws meer missen?

Meldt u dan direct aan voor de gratis ab nieuwsbrief.

 

Knop nieuwsbriefMet de gratis ab nieuwsbrief wordt u wekelijks op de hoogte gehouden over het aandrijven en besturen nieuws. U ontvangt wekelijks het laatste nieuws en elke maand een themanieuwsbrief.

 

Direct aanmelden