, 24 januari 2023 15:14

Besparingstips voor elektrische aandrijvingen

Je zet de Nord Eco-box mobiele schakelkast tussen de elektromotor en de voeding. Laat de energiemeter in de kast realtime belastingsdata vastleggen en Is het onderzoek afgerond dan worden de gegevens geĆ¼pload, de data automatisch geanalyseerd en kan gekeken worden of het energieverbruik omlaag kan.

De Nord Eco-service  helpt bedrijven een aandrijving te optimaliseren en te kijken of het energetisch efficiënter. Meten is weten en daarom is de Nord Eco-box met energiemeter met dataloggerfunctie, een stroomomvormer en kabelaansluitingen bedacht. Ongeveer twee weken lang registreert de box in realtime gegevens over permanente belastingen, piekbelastingen en onregelmatigheden. Zodra het onderzoek is voltooid, worden de gegevens geüpload naar speciaal door Nord ontwikkelde software die de data automatisch analyseert en evalueert.

Overdimensionering vaststellen en systemen optimaliseren

"Met deze metingen gedurende een bepaalde tijd kunnen we een belastingscyclus van het systeem samenstellen. Op basis hiervan kunnen we bepalen of de dimensionering van het systeem voldoet aan de eisen van de betreffende toepassing", aldus Jörg Niermann, hoofd Marketing bij Nord. "We komen vaak aandrijfsystemen tegen die te groot zijn voor hun toepassing."
Als een systeem wordt gebruikt met een door Nord aanbevolen aandrijving, biedt het bedrijf aan om nog een meting uit te voeren. Als onderdeel van een TCO-analyse (Total Cost of Ownership) wordt vervolgens de financieel aantrekkelijkste en energiezuinige oplossing bepaald.

Bron: Nord Aandrijvingen Benelux

Foto's:

NORD ECO-service

© Aandrijvenenbesturen.nl