Laatste nieuws:

, 24 januari 2023 15:14

Besparingstips voor elektrische aandrijvingen

Je zet de Nord Eco-box mobiele schakelkast tussen de elektromotor en de voeding. Laat de energiemeter in de kast realtime belastingsdata vastleggen en Is het onderzoek afgerond dan worden de gegevens geüpload, de data automatisch geanalyseerd en kan gekeken worden of het energieverbruik omlaag kan.

'
1/1
De Nord Eco-service  helpt bedrijven een aandrijving te optimaliseren en te kijken of het energetisch efficiënter. Meten is weten en daarom is de Nord Eco-box met energiemeter met dataloggerfunctie, een stroomomvormer en kabelaansluitingen bedacht. Ongeveer twee weken lang registreert de box in realtime gegevens over permanente belastingen, piekbelastingen en onregelmatigheden. Zodra het onderzoek is voltooid, worden de gegevens geüpload naar speciaal door Nord ontwikkelde software die de data automatisch analyseert en evalueert.

Overdimensionering vaststellen en systemen optimaliseren

"Met deze metingen gedurende een bepaalde tijd kunnen we een belastingscyclus van het systeem samenstellen. Op basis hiervan kunnen we bepalen of de dimensionering van het systeem voldoet aan de eisen van de betreffende toepassing", aldus Jörg Niermann, hoofd Marketing bij Nord. "We komen vaak aandrijfsystemen tegen die te groot zijn voor hun toepassing."
Als een systeem wordt gebruikt met een door Nord aanbevolen aandrijving, biedt het bedrijf aan om nog een meting uit te voeren. Als onderdeel van een TCO-analyse (Total Cost of Ownership) wordt vervolgens de financieel aantrekkelijkste en energiezuinige oplossing bepaald.

Bron: Nord Aandrijvingen Benelux

ab op X

Volg ab nu ook op X!

Onze accountnaam is: @aenb

Agenda meer (8)

28 mei 2024 - 's-Hertogenbosch
Power Electronics & Energy Storage
5 juni 2024 - Brabanthallen, 's-Hertogenbosch
Vision, Robotics & Motion
10 juni 2024 - Frankfurt Am Main (D)
ACHEMA
19 juni 2024 - Metaal Katthedraal, Utrecht
FEDA Business Inspiration Day
1 oktober 2024 - Evenementenhal Gorinchem
METAVAK
3 oktober 2024 - Kortrijk Expo, Kortrijk (B)
ABISS
8 oktober 2024 - Stuttgart (D)
Motek
8 oktober 2024 - Stuttgart (D)
Vision

Geen nieuws meer missen?

Meldt u dan direct aan voor de gratis ab nieuwsbrief.

 

Knop nieuwsbriefMet de gratis ab nieuwsbrief wordt u wekelijks op de hoogte gehouden over het aandrijven en besturen nieuws. U ontvangt wekelijks het laatste nieuws en elke maand een themanieuwsbrief.

 

Direct aanmelden