Laatste nieuws:

, 23 januari 2023 14:18

Festo komt met nieuwe online Electric Motion Sizing-toepassing voor elektromechanische systemen

De Electric Motion Sizing tool is volgens Festo bedoeld om eenvoudig en snel elektromechanische systemen te dimensioneren, zonder allerhande ingewikkelde berekeningen hoeven zoals het bepalen van het massatraagheidsmoment.

'
1/1
De gebruiker kan volstaan met een een klein aantal parameters, zoals massa, slag/afstand en cyclustijd; de tool bepaalt onmiddellijk voor die specificaties meest economische oplossing.
De online softwaretoepassing  is volgens de makers uniek omdat hij geschikt is voor de dimensionering van zowel roterende als lineaire motiontoepassingen. Je kan er niet alleen motoren en mechanica samen mee dimensioneren, maar ook in scenario's waar alleen sprake is van rotatie. Je krijgt op basis van de invoer maximaal vijf optimale oplossingen en motorcurves voorgeschoteld. Van de verschillende opties kan je de gedetailleerde resultaten downloaden, de meest economische optie kiezen en een volledige stuklijst (BoM) genereren.

Inbedrijfstelling

Uiteraard bestaat de optie die benodigde hardware direct , die je direct in het online winkelmandje kan zetten - samen met de volledige set bestanden voor de opstart. De oplossingen kunnen verder worden afgestemd op je specifieke toepassing met opties zoals encodertype, rem en mechanica.
Gebruikers kunnen ook snel verbinding maken met de Festo Automation Suite. Hiermee kan je in één gratis tool alle producten configureren - van remote I/O tot pneumatische ventielterminals, PLC's en servo-aandrijvingen. De bestanden voor inbedrijfstelling kunnen rechtstreeks worden geïmporteerd uit de Electric Motion Sizing tool. Festo Automation Suite maakt vervolgens automatisch verbinding met de Festo cloud om projectspecifieke documentatie en updates binnen de software te downloaden - inclusief Codesys functieblokken voor het programmeren van PLC's en motion controllers.
Ga voor een demonstratie van het gebruik van de Electric Motion Sizing tool en Festo Automation Suite, en voor het bekijken van het on-demand webinar over servo-aandrijvingen naar: www.festo.nl/servotechnology .

ab op X

Volg ab nu ook op X!

Onze accountnaam is: @aenb

Agenda meer (8)

28 mei 2024 - 's-Hertogenbosch
Power Electronics & Energy Storage
5 juni 2024 - Brabanthallen, 's-Hertogenbosch
Vision, Robotics & Motion
10 juni 2024 - Frankfurt Am Main (D)
ACHEMA
19 juni 2024 - Metaal Katthedraal, Utrecht
FEDA Business Inspiration Day
1 oktober 2024 - Evenementenhal Gorinchem
METAVAK
3 oktober 2024 - Kortrijk Expo, Kortrijk (B)
ABISS
8 oktober 2024 - Stuttgart (D)
Motek
8 oktober 2024 - Stuttgart (D)
Vision

Geen nieuws meer missen?

Meldt u dan direct aan voor de gratis ab nieuwsbrief.

 

Knop nieuwsbriefMet de gratis ab nieuwsbrief wordt u wekelijks op de hoogte gehouden over het aandrijven en besturen nieuws. U ontvangt wekelijks het laatste nieuws en elke maand een themanieuwsbrief.

 

Direct aanmelden