, 11 januari 2023 10:43

Gates vereenvoudigt ontwerpsoftware voor riemaandrijvingen

Met het nieuwe Design Power-platform van Gates kan je nu eenvoudiger riemaandrijvingen ontwerpen en specificeren. De twee modules - Design Flex Pro en Design IQ - zijn hiervoor bijgewerkt en opgewaardeerd.

Het platform bevat nu ook een kennisbank met ontwerprichtlijnen en de actuele riemmodellen. Ook kan je nu meerdere ontwerpen in een enkel projectbestand opnemen, afgeleide ontwerpen en iteraties bijhouden en registreren wie tijdens het proces wijzigingen heeft aangebracht. Gates Design Power is wereldwijd beschikbaar als gratis download en is beschikbaar in 15 talen.

 

Design Flex Pro

Voor industriële synchrone of V-riemsystemen kan je met de Design Flex Pro-module elke mogelijke oplossing voor een riemaandrijving bepalen voor een reeks specifieke parameters. De uiteindelijke ontwerpspecificaties kunnen vervolgens worden afgedrukt, gemaild of omgezet in een PDF - met automatische vertaling voor internationale communicatie.

 

Extra functies van Design Flex Pro zijn de mogelijkheid om de juiste rieminstallatiespanning te bepalen, de trekkracht van de riem te berekenen en de capaciteit van de riemtransmissie. De software kan ook de energiebesparing schatten van een synchrone riemaandrijving ten opzichte van een V-riemaandrijving en de kostenbesparing van de vervanging van een rollenketting door een Poly Chain GT riemaandrijving.

 

Design IQ-module

Voor meer complexe V-snaar- en meerpunts-riemaandrijvingen heeft de Design IQ-module volgens Gates een veelzijdige en intuïtieve manier om standaard- en niet-standaardlengtes en poeliematen met aangepaste kettingwielen en voorwaarden te ontwerpen. Je kiest een specifiek Gates-product, voert de aandrijfspecificaties in en de software genereert automatisch de riemspanning, asbelasting en riemlengte.

 

Design IQ kan ook de aanbevolen installatiespanning bepalen, de output van de aandrijfgeometrie geven, wijzen op de belangrijkste oorzaken van ‘flex-fatigue' (vermoeiingsscheuren) en riembreedtes of het aantal strengen berekenen.

bron: Gates

Foto's:

Gates vereenvoudigt ontwerpsoftware voor riemaandrijvingen

De vernieuwde Design Power-software voor het ontwerpen van riemaandrijvingen is gratis te downloaden

© Aandrijvenenbesturen.nl