Laatste nieuws:

, 11 januari 2023 10:43

Gates vereenvoudigt ontwerpsoftware voor riemaandrijvingen

Met het nieuwe Design Power-platform van Gates kan je nu eenvoudiger riemaandrijvingen ontwerpen en specificeren. De twee modules - Design Flex Pro en Design IQ - zijn hiervoor bijgewerkt en opgewaardeerd.

De vernieuwde Design Power-software voor het ontwerpen van riemaandrijvingen is gratis te downloaden'
De vernieuwde Design Power-software voor het ontwerpen van riemaandrijvingen is gratis te downloaden
1/1

Het platform bevat nu ook een kennisbank met ontwerprichtlijnen en de actuele riemmodellen. Ook kan je nu meerdere ontwerpen in een enkel projectbestand opnemen, afgeleide ontwerpen en iteraties bijhouden en registreren wie tijdens het proces wijzigingen heeft aangebracht. Gates Design Power is wereldwijd beschikbaar als gratis download en is beschikbaar in 15 talen.

 

Design Flex Pro

Voor industriële synchrone of V-riemsystemen kan je met de Design Flex Pro-module elke mogelijke oplossing voor een riemaandrijving bepalen voor een reeks specifieke parameters. De uiteindelijke ontwerpspecificaties kunnen vervolgens worden afgedrukt, gemaild of omgezet in een PDF - met automatische vertaling voor internationale communicatie.

 

Extra functies van Design Flex Pro zijn de mogelijkheid om de juiste rieminstallatiespanning te bepalen, de trekkracht van de riem te berekenen en de capaciteit van de riemtransmissie. De software kan ook de energiebesparing schatten van een synchrone riemaandrijving ten opzichte van een V-riemaandrijving en de kostenbesparing van de vervanging van een rollenketting door een Poly Chain GT riemaandrijving.

 

Design IQ-module

Voor meer complexe V-snaar- en meerpunts-riemaandrijvingen heeft de Design IQ-module volgens Gates een veelzijdige en intuïtieve manier om standaard- en niet-standaardlengtes en poeliematen met aangepaste kettingwielen en voorwaarden te ontwerpen. Je kiest een specifiek Gates-product, voert de aandrijfspecificaties in en de software genereert automatisch de riemspanning, asbelasting en riemlengte.

 

Design IQ kan ook de aanbevolen installatiespanning bepalen, de output van de aandrijfgeometrie geven, wijzen op de belangrijkste oorzaken van ‘flex-fatigue' (vermoeiingsscheuren) en riembreedtes of het aantal strengen berekenen.

bron: Gates

ab op X

Volg ab nu ook op X!

Onze accountnaam is: @aenb

Agenda meer (7)

5 juni 2024 - Brabanthallen, 's-Hertogenbosch
Vision, Robotics & Motion
10 juni 2024 - Frankfurt Am Main (D)
ACHEMA
19 juni 2024 - Metaal Katthedraal, Utrecht
FEDA Business Inspiration Day
1 oktober 2024 - Evenementenhal Gorinchem
METAVAK
3 oktober 2024 - Kortrijk Expo, Kortrijk (B)
ABISS
8 oktober 2024 - Stuttgart (D)
Motek
8 oktober 2024 - Stuttgart (D)
Vision

Geen nieuws meer missen?

Meldt u dan direct aan voor de gratis ab nieuwsbrief.

 

Knop nieuwsbriefMet de gratis ab nieuwsbrief wordt u wekelijks op de hoogte gehouden over het aandrijven en besturen nieuws. U ontvangt wekelijks het laatste nieuws en elke maand een themanieuwsbrief.

 

Direct aanmelden