Laatste nieuws:

, 13 december 2022 16:30

LM Systems investeert in nieuwe automatische slijpmachine

LM Systems heeft een nieuwe automatische slijpmachine in gebruik genomen, die geharde lineaire geleidingen op de gewenste lengte doorslijpt. “De te verwerken lengtes en aantallen kunnen via vrij programmeerbare regels worden ingevoerd – je voert de rails in, draait je om en de machine doet het werk”, schetst Richard Eshuis, general manager bij LM Systems het gebruiksgemak van de jongste aanwinst.

De nieuwe automatische slijpmachine voor lineaire geledingen bij LM Systems in Veenendaal.'
De nieuwe automatische slijpmachine voor lineaire geledingen bij LM Systems in Veenendaal.
1/1
Behalve dat LM Systems met de nieuwe slijpmachine het op lengte maken van de rails nu vrijwel compleet heeft geautomatiseerd, zet de (toe)leverancier van onder andere THK een flinke stap in nauwkeurigheid. De Silvercut RSP-400N slijpt met een minimale lengtenauwkeurigheid van 0,1 mm. De machine, zelf ook voorzien van THK-geleidingen, slijpt hiermee zo nauwkeurig dat ook gekoppelde lengtes geen probleem zijn. 4600 mm is zo'n beetje de maximale lengte uit een stuk die LM Systems van THK in het programma heeft. Hierboven worden de rails gekoppeld. Dankzij de nauwkeurigheid van de nieuwe slijpmachine wordt ook dat eenvoudiger.

Uitbreiding

Met de nieuwe automatische slijpmachine breidt LM Systems zijn capaciteit verder uit. De slijpschijf heeft een diameter van 400 mm en kan dus ook gehard stalen geslepen assen als spline-assen en kogelomloopspindels verwerken tot een diameter van 80 mm. "We hebben klanten voor wie de lengtetolerantie die we nu met de nieuwe machine halen noodzakelijk is. Bovendien breiden we met dit automatische systeem onze mogelijkheden en onze capaciteit uit", aldus Eshuis. "Een persoon kan nu twee machines bedienen. Je kan de nieuwe slijpmachine aanzetten en weglopen en vervolgens verder met de manuele machine."

ab op X

Volg ab nu ook op X!

Onze accountnaam is: @aenb

Agenda meer (8)

28 mei 2024 - 's-Hertogenbosch
Power Electronics & Energy Storage
5 juni 2024 - Brabanthallen, 's-Hertogenbosch
Vision, Robotics & Motion
10 juni 2024 - Frankfurt Am Main (D)
ACHEMA
19 juni 2024 - Metaal Katthedraal, Utrecht
FEDA Business Inspiration Day
1 oktober 2024 - Evenementenhal Gorinchem
METAVAK
3 oktober 2024 - Kortrijk Expo, Kortrijk (B)
ABISS
8 oktober 2024 - Stuttgart (D)
Motek
8 oktober 2024 - Stuttgart (D)
Vision

Geen nieuws meer missen?

Meldt u dan direct aan voor de gratis ab nieuwsbrief.

 

Knop nieuwsbriefMet de gratis ab nieuwsbrief wordt u wekelijks op de hoogte gehouden over het aandrijven en besturen nieuws. U ontvangt wekelijks het laatste nieuws en elke maand een themanieuwsbrief.

 

Direct aanmelden