Laatste nieuws:

, 6 december 2022 12:57

Joint venture Nidec en Freyr Battery

Freyr Battery en Nidec Corporation hebben de joint venture Nidec Energy AS opgericht. De gezamenlijke onderneming gaat geïntegreerde oplossingen voor energieopslag in accu’s ontwikkelen en produceren. De massaproductie zal naar verwachting in 2025 van start gaan, met de ambitie om vanaf 2027 meer dan 8 GWh per jaar aan accumodules en -pakketten te produceren, en 12 GWh per jaar tegen 2030.

Freyr’s Tom Jensen (links) schudt Nidec’s Laurent Demortier de hand op de toekomst van hun accu-jointventure.'
Freyr’s Tom Jensen (links) schudt Nidec’s Laurent Demortier de hand op de toekomst van hun accu-jointventure.
1/1
De moduleproductie van Nidec Energy zal naar verwachting worden geïntegreerd in Freyr 's Giga Arctic-productielocatie die nu in aanbouw is in Mo i Rana in Noord-Noorwegen. Verwacht wordt dat tegen 2030 de joint venturen meer dan 127 miljoen dollar heeft geïnvesteerd. Uiteindelijk zal de joint venture werk bieden aan meer dan 300 mensen, voor het merendeel in Mo i Rana in Noorwegen, gevestigd zal zijn.

Belangrijke mijlpaal

"De officiële oprichting van de joint venture met Nidec is een belangrijke mijlpaal in onze reis om snelheid, schaal en duurzaamheid te brengen in oplossingen voor accuopslag wereldwijd," merkte Tom Einar Jensen op, medeoprichter en ceo van Freyr. "Dit partnerschap stelt ons in staat om de ontwikkeling van onze zeer concurrerende, koolstofarme modules en accupakketten voor industriële en utiliteitstoepassingen te versnellen."
"We zijn erg blij met de vooruitgang die we met FREYR hebben geboekt. Deze joint venture zal de ontwikkeling van onze snelgroeiende ESS-activiteiten ondersteunen en sluit aan bij ons vaste voornemen om technologieën te ontwikkelen die bijdragen aan de vermindering van de wereldwijde koolstofuitstoot", aldus Laurent Demortier, president van de divisie Energy & Infrastructure van Nidec. "Voor ons is FREYR een natuurlijke partner met ambities op het gebied van schone energie en duurzaamheid. Ze brengen ook expertise en middelen mee met betrekking tot het ontwerp en de productie van accucellen, waaronder de marktleidende 24M SemiSolid lithium-iontechnologie."

ab op X

Volg ab nu ook op X!

Onze accountnaam is: @aenb

Agenda meer (7)

5 juni 2024 - Brabanthallen, 's-Hertogenbosch
Vision, Robotics & Motion
10 juni 2024 - Frankfurt Am Main (D)
ACHEMA
19 juni 2024 - Metaal Kathedraal, Utrecht
FEDA Business Inspiration Day
1 oktober 2024 - Evenementenhal Gorinchem
METAVAK
3 oktober 2024 - Kortrijk Expo, Kortrijk (B)
ABISS
8 oktober 2024 - Stuttgart (D)
Motek
8 oktober 2024 - Stuttgart (D)
Vision

Geen nieuws meer missen?

Meldt u dan direct aan voor de gratis ab nieuwsbrief.

 

Knop nieuwsbriefMet de gratis ab nieuwsbrief wordt u wekelijks op de hoogte gehouden over het aandrijven en besturen nieuws. U ontvangt wekelijks het laatste nieuws en elke maand een themanieuwsbrief.

 

Direct aanmelden