Laatste nieuws:

, 28 november 2022 16:01

Schaeffler koopt Ceraspin

Schaeffler heeft een overeenkomst getekend met de Ceratizit Groep voor de overname van Ceraspin. Het bedrijf maakt keramische slijtdelen uit siliciumnitride, zoals lagerkogels, en is al sinds 2004 toeleverancier.

Toeleverancier Ceraspin dat keramische slijtdelen zoals lagerkogels maakt komt in handen van Schaeffler'
Toeleverancier Ceraspin dat keramische slijtdelen zoals lagerkogels maakt komt in handen van Schaeffler
1/1
Dergelijke lagers worden toegepast in onder andere de windenergie, medische apparatuur, elektrotechniek en vacuümpompen voor de halfgeleiderindustrie. Rollagers met keramische componenten hebben een lage wrijving en slijtage en een hoge nauwkeurigheid. Ze worden ook gebruikt in toepassingen die bedoeld zijn om mechanische componenten te beschermen tegen elektrische stroomdoorgang.

Toeleverketen versterken

Dr. Michael Pausch, cto van de Industrie-divisie van Schaeffler: "De expertise van Ceraspin op het gebied van keramische componenten voor wentellagers is voor Schaeffler van cruciaal belang. Met de overname (..) versterken wij onze toeleverketen, vooral in Europa, en bouwen wij tegelijkertijd een sterke positie op in hoogwaardige componenten voor strategisch belangrijke groeisectoren." Wat op tafel wordt gelegd voor de in Livange in Luxemburg gevestigde onderneming wordt niet bekendgemaakt

ab op X

Volg ab nu ook op X!

Onze accountnaam is: @aenb

Agenda meer (4)

1 oktober 2024 - Evenementenhal Gorinchem
METAVAK
3 oktober 2024 - Kortrijk Expo, Kortrijk (B)
ABISS
8 oktober 2024 - Stuttgart (D)
Motek
8 oktober 2024 - Stuttgart (D)
Vision

Geen nieuws meer missen?

Meldt u dan direct aan voor de gratis ab nieuwsbrief.

 

Knop nieuwsbriefMet de gratis ab nieuwsbrief wordt u wekelijks op de hoogte gehouden over het aandrijven en besturen nieuws. U ontvangt wekelijks het laatste nieuws en elke maand een themanieuwsbrief.

 

Direct aanmelden