Laatste nieuws:

, 29 november 2022 10:15

‘Nieuwe’ wereldspeler grote aandrijvingen?

Dat Siemens het onderdeel Large Drives Applications wilde verzelfstandigen was al sinds vorig jaar bekend. De plannen lijken wel enigszins gewijzigd. Samen met de onderdelen motorreductoren, laagspanningsmotoren, Weiss Spindeltechnologie en Sykatec wil het Duitse concern nu een volledig zelfstandige onderneming opzetten, goed voor een omzet van 3 miljard euro.

Siemens-president en -ceo Roland Busch kondigde bij de presnatie van de jaarcijfers een ‘nieuwe’ onderneming aan. '
Siemens-president en -ceo Roland Busch kondigde bij de presnatie van de jaarcijfers een ‘nieuwe’ onderneming aan.
1/1
Dat meldde Siemens-president en -ceo Roland Busch 17 november bij de presentatie van de cijfers over het boekjaar 2022. In het afgelopen jaar kwam Siemens tot de conclusie dat er nogal wat overeenkomsten waren op gebied van productietechniek en waardeketens tussen Sykatec en niet alleen LDA maar ook de motoreductoren, laagspanningsmotoren en de motorspillen van Weiss Spindeltechnologie .
Reden genoeg om in het boekjaar 2023 dat inmiddels van start is gegaan, een nieuwe onderneming op te zetten: "We zijn ervan overtuigd dat deze geïntegreerde leverancier van motoren en grote aandrijvingen aanzienlijk sterker en veerkrachtiger zal zijn dan elk bedrijf zou zijn als het onafhankelijk zou opereren." Het doel is het gecombineerde bedrijf volledig onafhankelijk te maken van Siemens, volgens Busch om ervoor te zorgen dat het zijn volledig potentieel kan ontwikkelen.
Motion control en aandrijftechnologie voor gereedschapmachines, zo liet Busch weten, blijven als kerngebieden wel bij Siemens. Of het doel is de nieuwe onderneming - die een ‘nieuwe' concurrent lijkt te worden van bedrijven als ABB, Nidec en WEG - te verkopen of naar de beurs te brengen is niet gemeld.

ab op X

Volg ab nu ook op X!

Onze accountnaam is: @aenb

Agenda meer (7)

5 juni 2024 - Brabanthallen, 's-Hertogenbosch
Vision, Robotics & Motion
10 juni 2024 - Frankfurt Am Main (D)
ACHEMA
19 juni 2024 - Metaal Kathedraal, Utrecht
FEDA Business Inspiration Day
1 oktober 2024 - Evenementenhal Gorinchem
METAVAK
3 oktober 2024 - Kortrijk Expo, Kortrijk (B)
ABISS
8 oktober 2024 - Stuttgart (D)
Motek
8 oktober 2024 - Stuttgart (D)
Vision

Geen nieuws meer missen?

Meldt u dan direct aan voor de gratis ab nieuwsbrief.

 

Knop nieuwsbriefMet de gratis ab nieuwsbrief wordt u wekelijks op de hoogte gehouden over het aandrijven en besturen nieuws. U ontvangt wekelijks het laatste nieuws en elke maand een themanieuwsbrief.

 

Direct aanmelden