Laatste nieuws:

, 23 november 2022 09:05

Wibu en B&R beschermen IP machinebouwer

Ze werkten al langer samen op projectbasis – sinds 2012 – maar Wibu-Systems en B&R Industrial Automation verdiepen hun samenwerking, gericht op het beschermen van het intellectueel eigendom van de machinebouwer die een B&R-besturing toepast. En dat van B&R zelf uiteraard.

B&R Industrial Automation en Wibu-Sytems verdiepen hun samenwerking bij het beschermen van intellectueel eigendom van machinebouwers.'
B&R Industrial Automation en Wibu-Sytems verdiepen hun samenwerking bij het beschermen van intellectueel eigendom van machinebouwers.
1/1
B&R maakte voor hun Technology Guarding-systeem al gebruik van de beveiligingstechnologie van Wibu. Met behulp van de CMDongle of CMActLicense kan B&R zo enerzijds zelf broncode ven hun software beveiligen en specifieke functies vrijgeven op het moment dat een machinebouwer daarom vraagt. Tegelijkertijd kan de machinebouwer dat zelf ook. En zelfs de eindklant die specifieke toepassingssoftware heeft ontwikkeld. De mogelijkheden worden nu uitgebreid door toevoeging van CodeMeter van Wibu met een aangepaste versies van de populaire CmStick- beveiligingshardware en alle op de achtergrond werkende coderings- en licentiebeheerfuncties van CodeMeter.

Versleuteling en licentiebeheer

Het Technology Guarding-systeem van B&R codeert en beschermt de software die op de specifieke hardware van het bedrijf draait, inclusief de door de gebruikers ontwikkelde applicaties. CodeMeter combineert versleuteling en licentiebeheer met uitgebreide integratiemogelijkheden en kunnen alle functies vanuit de bestaande backofficesystemen van B&R worden geactiveerd. Gebruikers kunnen eenvoudig licenties kiezen en kopen voor de softwarefunctionaliteit die ze aan hun automatiseringshardware willen toevoegen en het systeem zorgt voor de bestelling, licentie-aanmaak, levering en facturatie. Als ze hun systemen willen uitbreiden of nieuwe functionaliteiten willen toevoegen, kunnen ze probleemloos licenties bijbestellen.

Webportaal

De licentiebewakings- en beheerfuncties van CodeMeter zijn samengebracht in een webportaal (Technology Guarding Portal). Hier krijgen gebruikers direct een overzicht van de vaak grote aantallen licenties die actief zijn in hun automatiseringslandschap, met directe toegang tot belangrijke informatie over de status van elke licentie, hun activeringstijden, updates en nog veel meer. Dit eenvoudige overzicht is vooral handig in de heterogene opstellingen die bestaan in veel, zo niet de meeste industriële infrastructuren, met verschillende generaties van uiteenlopende apparaten, vaak geproduceerd door verschillende fabrikanten, die allemaal samenwerken.
Maar zelfs op nieuw ontworpen, zogeheten greenfield-sites, met een 'schone' uniforme structuur, is de Technology Guarding Portal perfect bruikbaar dankzij het functionele, gebruiksvriendelijke ontwerp van CodeMeter; alle licentiebewerkingen laten zich gemakkelijk activeren, inclusief de noodzakelijke transacties, afgehandeld op de achtergrond via een SOAP-interface met XML-berichtenverkeer.

Aangepaste dongle

De fysieke beveiliging van de licentiebewaking bestaat uit de aangepaste dongle die dient als licentiecontainer en hardware-anker voor de essentiële beveiligingsoperaties. De USB-dongles, verkrijgbaar als CmStick/B of als CmStick/C Basic, zijn aangepast aan het Technology Guarding-ontwerp van B&R, maar zonder concessies te doen aan hun veelzijdige mogelijkheden. Zo bieden ze voldoende capaciteit om een eilige opslagplaats te bieden voor gevoelige informatie die onderhoudstechnici in het veld soms nodig kunnen hebben. Gebruikers kunnen ervoor kiezen om af te zien van deze toegevoegde voorzieningen van de hardware containers en alleen de software-optie, CmActLicenses, in te zetten voor nog meer mobiliteit en veelzijdigheid.

ab op X

Volg ab nu ook op X!

Onze accountnaam is: @aenb

Agenda meer (7)

5 juni 2024 - Brabanthallen, 's-Hertogenbosch
Vision, Robotics & Motion
10 juni 2024 - Frankfurt Am Main (D)
ACHEMA
19 juni 2024 - Metaal Katthedraal, Utrecht
FEDA Business Inspiration Day
1 oktober 2024 - Evenementenhal Gorinchem
METAVAK
3 oktober 2024 - Kortrijk Expo, Kortrijk (B)
ABISS
8 oktober 2024 - Stuttgart (D)
Motek
8 oktober 2024 - Stuttgart (D)
Vision

Geen nieuws meer missen?

Meldt u dan direct aan voor de gratis ab nieuwsbrief.

 

Knop nieuwsbriefMet de gratis ab nieuwsbrief wordt u wekelijks op de hoogte gehouden over het aandrijven en besturen nieuws. U ontvangt wekelijks het laatste nieuws en elke maand een themanieuwsbrief.

 

Direct aanmelden