Laatste nieuws:

, 23 november 2022 08:51

Hoe stop jij de uitstroom?

Vanaf deze maand brengt Techniek Nederland samen met de redactie van De Makers van Morgen een nieuwe podcastserie: ‘Aan De Bak!’. Samen met prominente studiogasten uit de sector bespreekt podcast-host Diana Matroos urgente HR-thema’s. Met als doel: meer mensen werven en samen de tekorten in de techniek oplossen.

De podcast-serie ‘Aan de Bak’ moet helpen het tekort aan mensen in de techniek op te lossen'
De podcast-serie ‘Aan de Bak’ moet helpen het tekort aan mensen in de techniek op te lossen
1/1
‘Aan de Bak!' is een podcastserie voor iedereen die in de techniek werkt en met personeelszaken te maken krijgt. De technische sector kampt al jaren met een enorm tekort aan personeel. Maar liefst 40.000 tot 60.000 extra mensen zijn er de komende tijd nodig om de uitdagingen op de woningmarkt, de energie- en klimaattransitie het hoofd te bieden. Meer dan ooit is de technische sector de spil in onze samenleving. De eerste afleveringen zijn tebeluiteren via de podcastkanalen Soundcloud, Spotify en Apple Podcast en op www.demakersvanmorgen.com .

Hot topics

In de eerste acht afleveringen behandelt ‘Aan de Bak!' acht hot topics waar ondernemers en HR-managers in de techniek dagelijks mee te maken hebben. Zoals: Hoe ga je om met personeelstekorten? Hoe brengen we techniek terug in de klas? Hoe maken we het werk in de sector weer sexy? Zijn prefab-werken en robotisering de oplossing? Hoe bereik je het beste resultaat met arbeidsmigranten? En hoe zorg je dat de juiste mensen niet naar de concurrentie of zelfs buiten de sector verdwijnen?

Meer doen met minder mensen

In elke aflevering gaat Diana Matroos aan de hand van een concrete vraag in gesprek met ervaringsdeskundigen en experts van de technieksector. Ze bespreken best practices, spotten kansen, wijzen op valkuilen aan en brengen zo heel veel praktijkervaring en kennis bij elkaar. Zo bieden ze de luisteraars inspiratie voor hun eigen bedrijfspraktijk en wijzen ze op kansen en mogelijke oplossingen. Niet alleen voor de langere termijn - zoals door scholing en werving - maar ook in het hier en nu, zodat je meer kunt doen met minder mensen.

ab op X

Volg ab nu ook op X!

Onze accountnaam is: @aenb

Agenda meer (7)

5 juni 2024 - Brabanthallen, 's-Hertogenbosch
Vision, Robotics & Motion
10 juni 2024 - Frankfurt Am Main (D)
ACHEMA
19 juni 2024 - Metaal Kathedraal, Utrecht
FEDA Business Inspiration Day
1 oktober 2024 - Evenementenhal Gorinchem
METAVAK
3 oktober 2024 - Kortrijk Expo, Kortrijk (B)
ABISS
8 oktober 2024 - Stuttgart (D)
Motek
8 oktober 2024 - Stuttgart (D)
Vision

Geen nieuws meer missen?

Meldt u dan direct aan voor de gratis ab nieuwsbrief.

 

Knop nieuwsbriefMet de gratis ab nieuwsbrief wordt u wekelijks op de hoogte gehouden over het aandrijven en besturen nieuws. U ontvangt wekelijks het laatste nieuws en elke maand een themanieuwsbrief.

 

Direct aanmelden