Laatste nieuws:

, 15 november 2022 12:17

Worden alle magazijnwerkers overbodig?

Amazon heeft recent bekendgemaakt dat ze gebruikmaken van een nieuw ontwikkeld robotsysteem dat in verschillende buitenlandse media een bedreiging voor de functie van magazijnmedewerker wordt genoemd. Met behulp van kunstmatige intelligentie en visiontechnologie zou de Sparrow nu al meer dan de helft van de meer dan 100 miljoen verschillende producten in de magazijnen van Amazon kunnen herkennen.

Maakt de Sparrow straks alle magazijnmedewerkers overbodig?'
Maakt de Sparrow straks alle magazijnmedewerkers overbodig?
1/1
Sparrow is volgens Amazon het eerste robotsysteem in hun magazijnen dat individuele producten in de voorraad kan detecteren, selecteren en afhandelen. Het systeem maakt gebruik van een Fanuc-robot die met zowel hard- als software is aangepast aan de rol van robotmagazijnmedewerker. Zo is bijvoorbeeld het vacuümgrijpersysteem voor het picken van de producten door de roboticaclub van Amazon ontwikkeld en hebben zij de software voor de sensoren bedacht om producten te identificeren op basis van onder andere grootte, vorm en streepjescodes.

Heel de VS

Het systeem draait nu op één locatie in Texas, maar zou volgend jaar in heel de VS moeten worden uitgerold. Amazon benadrukt dat ze Sparrow vooral zien als een gereedschap dat repetitieve taken van hun werknemers kan overnemen, zodat die hun tijd beter kunnen besteden. Ook moet het de veiligheid bevorderen. En passant wordt vermeld dat het ook de efficiency van het ‘fulfillement'-proces zal verbeteren.

Niet iedereen staat te juichen

Terwijl het bedrijf meldt dat dankzij robotica en technologie in het verleden al 700 nieuwe functies zijn gecreëerd, die tienduizenden banen hebben opgeleverd, lijkt niet iedereen de komst van de Sparrow toe te juichen. In de New York Post wordt het systeem een bedreiging voor magazijnmedewerkers genoemd. Volgens het bericht is in 2020 een patentaanvraag voor het systeem ingediend. Hier staat volgens het bericht in dat het is bedoeld om werknemers te vervangen die ‘artikelen uit de inventaris halen, in zakken doen, uit zakken halen, plaatsen, artikelen in bakken plaatsen, artikelen uit bakken halen, artikelen in dozen plaatsen voor verzending'.

ab op X

Volg ab nu ook op X!

Onze accountnaam is: @aenb

Agenda meer (8)

28 mei 2024 - 's-Hertogenbosch
Power Electronics & Energy Storage
5 juni 2024 - Brabanthallen, 's-Hertogenbosch
Vision, Robotics & Motion
10 juni 2024 - Frankfurt Am Main (D)
ACHEMA
19 juni 2024 - Metaal Katthedraal, Utrecht
FEDA Business Inspiration Day
1 oktober 2024 - Evenementenhal Gorinchem
METAVAK
3 oktober 2024 - Kortrijk Expo, Kortrijk (B)
ABISS
8 oktober 2024 - Stuttgart (D)
Motek
8 oktober 2024 - Stuttgart (D)
Vision

Geen nieuws meer missen?

Meldt u dan direct aan voor de gratis ab nieuwsbrief.

 

Knop nieuwsbriefMet de gratis ab nieuwsbrief wordt u wekelijks op de hoogte gehouden over het aandrijven en besturen nieuws. U ontvangt wekelijks het laatste nieuws en elke maand een themanieuwsbrief.

 

Direct aanmelden