Laatste nieuws:

, 15 november 2022 11:48

Schneider Electric doet Telemecanique Sensors van de hand

Schneider Electric verkoopt Telemecanique Sensors aan het Taiwanese Yageo Corporation. Zij leggen daar 723 miljoen euro cash voor op tafel en krijgen daar een licentie bij om de naam Telemecanique Sensors te gebruiken. Ook worden ze eigenaar van de relevante octrooien. De verkoop is afhankelijk van geldende overnamewetgeving.

'
1/1
Telemecanique Sensors ontwerpt, ontwikkelt en produceert elektromechanische en elektronische sensoren, waaronder eindschakelaars, veiligheidsschakelaars, RFID-systemen en foto-elektrische sensoren. In 2021 haalden ze daar een omzet van ongeveer 280 miljoen euro uit - voor het leeuwendeel behaald in Noord-Amerika en Europa. Met de overname wil elektronicaproducent Yageo de positie op de sensormarkt versterken. Het bedrijf is opgericht in 1977 en heeft wereldwijd 40.000 mensen in dienst in 49 productievestigingen, 20 R&D-centra en 47 verkoopkantoren, Vorig jaar bedroeg de omzet ongeveer 3,5 miljard euro.

ab op X

Volg ab nu ook op X!

Onze accountnaam is: @aenb

Agenda meer (4)

1 oktober 2024 - Evenementenhal Gorinchem
METAVAK
3 oktober 2024 - Kortrijk Expo, Kortrijk (B)
ABISS
8 oktober 2024 - Stuttgart (D)
Motek
8 oktober 2024 - Stuttgart (D)
Vision

Geen nieuws meer missen?

Meldt u dan direct aan voor de gratis ab nieuwsbrief.

 

Knop nieuwsbriefMet de gratis ab nieuwsbrief wordt u wekelijks op de hoogte gehouden over het aandrijven en besturen nieuws. U ontvangt wekelijks het laatste nieuws en elke maand een themanieuwsbrief.

 

Direct aanmelden