, 9 november 2022 10:19

Al bezig met uw CO2-boekhouding?

Ook machinebouwers ontkomen niet aan: emissievragen van hun klanten, die eigen emissies al in kaart hebben en voor hun CO2-boekhouding willen weten hoe dat bijvoorbeeld met de machines in hun productieapparaat zit. En dan kan je als machinebouwer zelf met je achterliggende keten gaan bellen. Pffff.

Maar als je iglidur polymeerglijlagers in je machine hebt zitten dan kan het zo maar zijn dat je de bijdrage aan de carbon footprint gewoon van internet kan plukken. Igus heeft ze gewoon in de webshop staan. "Boekhouding over bedrijfsgrenzen heen is (..) vaak een echte uitdaging - wanneer machines bijvoorbeeld worden geassembleerd uit honderden componenten van verschillende fabrikanten", zegt Stefan Loockmann-Rittich, hoofd van de businessunit iglidur Plain Bearings bij igus. "We beginnen deze taak gemakkelijker te maken voor klanten door de CO2-footprints voor 16 materialen uit de iglidur glijlagerserie in de webshop weer te geven. Gebruikers kunnen in één oogopslag zien hoeveel kooldioxide-uitstoot de productie van een kunststof lager met zich meebrengt."

Foto's:

Al bezig met uw CO2-boekhouding?

Igus vermeldt in de webshop de CO2-footprint van het geselecteerde iglidur tribo-polymeer glijlager. Handig voor de CO2 boekhouding voor uw ketenpartners.

© Aandrijvenenbesturen.nl