Laatste nieuws:

, 9 november 2022 10:19

Al bezig met uw CO2-boekhouding?

Ook machinebouwers ontkomen niet aan: emissievragen van hun klanten, die eigen emissies al in kaart hebben en voor hun CO2-boekhouding willen weten hoe dat bijvoorbeeld met de machines in hun productieapparaat zit. En dan kan je als machinebouwer zelf met je achterliggende keten gaan bellen. Pffff.

Igus vermeldt in de webshop de CO2-footprint van het geselecteerde iglidur tribo-polymeer glijlager. Handig voor de CO2 boekhouding voor uw ketenpartners.'
Igus vermeldt in de webshop de CO2-footprint van het geselecteerde iglidur tribo-polymeer glijlager. Handig voor de CO2 boekhouding voor uw ketenpartners.
1/1
Maar als je iglidur polymeerglijlagers in je machine hebt zitten dan kan het zo maar zijn dat je de bijdrage aan de carbon footprint gewoon van internet kan plukken. Igus heeft ze gewoon in de webshop staan. "Boekhouding over bedrijfsgrenzen heen is (..) vaak een echte uitdaging - wanneer machines bijvoorbeeld worden geassembleerd uit honderden componenten van verschillende fabrikanten", zegt Stefan Loockmann-Rittich, hoofd van de businessunit iglidur Plain Bearings bij igus. "We beginnen deze taak gemakkelijker te maken voor klanten door de CO2-footprints voor 16 materialen uit de iglidur glijlagerserie in de webshop weer te geven. Gebruikers kunnen in één oogopslag zien hoeveel kooldioxide-uitstoot de productie van een kunststof lager met zich meebrengt."

ab op X

Volg ab nu ook op X!

Onze accountnaam is: @aenb

Agenda meer (8)

28 mei 2024 - 's-Hertogenbosch
Power Electronics & Energy Storage
5 juni 2024 - Brabanthallen, 's-Hertogenbosch
Vision, Robotics & Motion
10 juni 2024 - Frankfurt Am Main (D)
ACHEMA
19 juni 2024 - Metaal Katthedraal, Utrecht
FEDA Business Inspiration Day
1 oktober 2024 - Evenementenhal Gorinchem
METAVAK
3 oktober 2024 - Kortrijk Expo, Kortrijk (B)
ABISS
8 oktober 2024 - Stuttgart (D)
Motek
8 oktober 2024 - Stuttgart (D)
Vision

Geen nieuws meer missen?

Meldt u dan direct aan voor de gratis ab nieuwsbrief.

 

Knop nieuwsbriefMet de gratis ab nieuwsbrief wordt u wekelijks op de hoogte gehouden over het aandrijven en besturen nieuws. U ontvangt wekelijks het laatste nieuws en elke maand een themanieuwsbrief.

 

Direct aanmelden