, 9 november 2022 10:06

Is CE weggegooid geld?

Omdat het VK uit de EU is gestapt, gelden in principe de richtlijnen en regelgeving van de EU niet meer in het VK. De Britse overheid heeft in plaats van CE het UKCA-merk in het leven geroepen. Dit betekent dat bedrijven die naar de VK exporteren hun producten van het UKCA merk moeten voorzien. Is je investering in CE dan weggegooid geld?

Niet meteen. Inhoudelijk is de UKCA nog gelijk aan de CE, maar juridisch vallen deze merken onder andere wetten. Maar nu ze in het Verenigd Koninkrijk snellen van premier wisselen dan je ‘verklaring van overeenstemming' kan uitspreken, kan je maar beter op je hoede. Want wat als het nog wat protectionistischer wordt?

UKCA - wat moet ik daar mee?

Wil je antwoord op je vragen over UKCA kom dan op 30 november naar het Safety Event in het Bossche 1931 Congrescentrum. Daar bespreekt Paul Hartgers van PKM , het adviesbureau van de Koninklijke Metaalunie , hoe dat zit met CE en UKCA. Op praktische wijze bespreekt hij wat de verschillen en overeenkomsten zijn en wat bedrijven die exporteren of importeren voor deze markering moeten doen.

Zelf een vraag?

Wie zelf een specifieke vraag aan Hartgers wil stellen op het event dat nu alweer voor de twaalfde keer machineveiligheid centraal stelt? Dat kan. Maar laat hen dat antwoord dan wel voorbereiden Mail uw vraag naar de organisatie en vermeldt daarbij dat u een publiek consult met Paul Hartgers wenst en hij zal uw vraagstuk proberen op te lossen. En bent u betalend abonnee van bijvoorbeeld Aandrijven en besturen, Constructeur of Vraag en Aanbod? Dan is toegang gratis. En dat consult ook.

Foto's:

Is CE weggegooid geld?

Is het Verenigd Koninkrijk een onneembare vesting geworden voor machinebouwers?

© Aandrijvenenbesturen.nl