, 2 november 2022 07:40

Nieuwe industriële versneller oplossing MKB opvolgingsprobleem

Na het oprichten en uitbouwen van 3D metaalprinterbouwer Additive Industries en fotonica scale-up PhotonFirst starten Ilko Bosman (44) en Daan Kersten (52) een nieuwe industriële versneller met de naam Include Industries.

Een groeiend aantal industriële MKB ondernemers zal in de komende jaren hun bedrijf willen verkopen om van een welverdiend pensioen te gaan genieten. Opvolging in de familie is echter steeds minder vaak een optie. Include Industries zal veelbelovende bedrijven overnemen en samen met de eigenaar verder laten groeien. Hiermee positioneert het zich bewust tussen private equity investeerders en management buy-in als een veilige optie waarbij een balans wordt gezocht tussen financiële exit voor de eigenaar, respect voor het opgebouwde bedrijf en continuïteit voor het team dat doorgaat. Include Industries investeert alleen in bedrijven met groeipotentie en heeft geen plannen om de bedrijven na een aantal jaren weer te verkopen. De focus ligt op waarde-creatie voor de lange termijn waarvan de uittredende eigenaars zullen meeprofiteren.

Nieuw perspectief

"Graag willen we onze ervaring met het snel en zorgvuldig laten groeien van technologiebedrijven inzetten om continuïteit te bieden aan de industriële parels uit het Nederlandse MKB. Synergie tussen bedrijven binnen Include Industries moet zorgen voor een succesvolle overgang naar een nieuwe fase en nieuwe brandstof bieden voor groei', aldus Daan Kersten, ceo van Include Industries. "We hebben geleerd dat met een helder geformuleerd meerjarenplan, een cultuur van openheid en ambitie gecombineerd met een solide basis van bedrijfsprocessen en moderne IT infrastructuur een nieuw perspectief ontstaat op een duurzame toekomst. Daar dragen wij graag aan bij", vult Ilko Bosman, cfo van de groep aan.

Foto's:

Nieuwe industriële versneller oplossing MKB opvolgingsprobleem

Daan Kersten (rechts), ceo Include Industries: “Graag willen we onze ervaring met het snel en zorgvuldig laten groeien van technologiebedrijven inzetten om continuïteit te bieden aan de industriële parels uit het Nederlandse MKB. Links van hem cfo Ilko Bosman.

© Aandrijvenenbesturen.nl