Laatste nieuws:

, 24 oktober 2022 15:40

Motionteq onderdeel van Groneman

Het in 2018 door Eduard Doeschotte opgerichte Motionteq maakt alweer sinds 1 juli van dit jaar onderdeel uit van Groneman. Laatstgenoemde laat weten dat zij daarom nu de vrijloopkoppelingen van het Italiaanse CTS via leveren.

Groneman heft nu ook vrijloopkoppelngen van CTS in het programma.'
Groneman heft nu ook vrijloopkoppelngen van CTS in het programma.
1/1
CTS maakt vrijloopkoppelingen met klemrollen en uitvoeringen met asymmetrische klemstukken. De uitvoering met klemrollen heeft een cilindrische buitenring en stervormige binnenringen met daartussen klemrollen en twee rollagers aan beide kanten. De rollagers zorgen voor de centrering zodat de afstand tussen binnen- en buitenring altijd is gegarandeerd. Bij koppeloverdracht worden bij verandering van de draairichting, de rollen door een veer naar een te kleine ruimte tussen de binnen- en buitenring gedrukt, zodat ze klemmen.
Bij de vrijloopkoppelingen met asymmetrische klemstukken bevinden de klemstukken zich in een kooi tussen de cilindrische binnen- en buitenring en daartussen klemstukken in een kooi gemonteerd. In de vrijlooprichting gaan zij zweven. Bij koppeloverdracht gaan ze door sleepcontact rechtop staan en klemmen zich tussen de binnen- en buitenring en wordt er een koppel overgebracht.
Voor Groneman , zo laat het bedrijf weten, vormen de CTS-vrijloopkoppelingen een mooie aanvulling op de Mayr-koppelingen en -vrijlopnaven, die deel uitmaken van het productpakket.

ab op X

Volg ab nu ook op X!

Onze accountnaam is: @aenb

Agenda meer (5)

19 juni 2024 - Metaal Kathedraal, Utrecht
FEDA Business Inspiration Day
1 oktober 2024 - Evenementenhal Gorinchem
METAVAK
3 oktober 2024 - Kortrijk Expo, Kortrijk (B)
ABISS
8 oktober 2024 - Stuttgart (D)
Motek
8 oktober 2024 - Stuttgart (D)
Vision

Geen nieuws meer missen?

Meldt u dan direct aan voor de gratis ab nieuwsbrief.

 

Knop nieuwsbriefMet de gratis ab nieuwsbrief wordt u wekelijks op de hoogte gehouden over het aandrijven en besturen nieuws. U ontvangt wekelijks het laatste nieuws en elke maand een themanieuwsbrief.

 

Direct aanmelden