Laatste nieuws:

, 21 oktober 2022 08:00

ZF Wind Power bouwt 30 MW testbank in Lommel (B)

Bij het Belgische hoofdkantoor van ZF Wind Power in Lommel in België gaat ZF de grootste testbank voor aandrijflijnen van windturbines neerzetten. De 30 MW testinstallatie moet in 2024 klaar zijn. In Lommel heeft ZF de fundamentele kennis op het gebied van innovatie en validatie van tandwielkasten voor windturbine ondergebracht.

In het Belgische Lommel komt een 30 MW testbank voor aandrijflijnen van windturbines.'
In het Belgische Lommel komt een 30 MW testbank voor aandrijflijnen van windturbines.
1/1
De installatie met een lengte van 60 m gaat het dynamische gedrag van de hoofdlagers, de tandwielkast en de generator op systeemniveau onder reële omstandigheden testen. De testbank kan een maximaal koppel van 45 MNm, een maximaal buigmoment van 64 MNm en een maximale axiale kracht van 7 500 kN opwekken. "De ontwikkeling van het Test- en Prototypecentrum versterkt onze positie en toont de autoriteit van ZF Wind Power in de windmarkt om samen met onze partners een duurzame toekomst mogelijk te maken", vat Hans Akkermans, CCO van ZF Wind Power, samen.

Steun van de Vlaamse overheid

"We zijn dankbaar dat we dit centrum met de steun van de Vlaamse overheid kunnen ontwikkelen", aldus Wolf-Henning Scheider, ceo van ZF. Vlaams minister-president Jan Jambon stelt: "Het belang van dit Test & Prototype Centrum kan niet onderschat worden, zeker niet tijdens de huidige energiecrisis. Vlaanderen doet er alles aan om de overgang naar duurzame energie te versnellen en wil deze investering ondersteunen met Strategische Transformatiesteun." Jo Brouns, Vlaams minister van Economie, Innovatie, Werk, Sociale Economie en Landbouw: "Het feit dat ZF Vlaanderen heeft uitgekozen voor dit centrum bewijst volgens mij dat we alles in huis hebben om internationale investeringen in essentiële sectoren aan te trekken. Dank aan iedereen die dit project mogelijk maakt", besluit

Thrive

Tegelijkertijd met de aankondiging van de bouw van de testbank, komt ZF Wind Power naar buiten met een nieuw serviceconcept: Thrive "Met de ontwikkeling van Thrive hebben we een serviceconcept gecreëerd om onze partners te helpen het maximale uit windenergie te halen. Onze langetermijninvestering in betrouwbare, modulaire tandwielkastplatforms en bijbehorende digitale oplossingen is een van de fundamenten om onderhoudsinterventies te vermijden en te vereenvoudigen, zowel onsite als offsite. Het geeft onze partners meer mogelijkheden om hun activiteiten te optimaliseren", vervolgt Sivakumar Jayapal, CSO van ZF Wind Power.

Tandwielkastenpool

Samen met de lancering van het Thrive serviceconcept heeft ZF ook zfthrive.com gelanceerd. Dit digitale platform vat de mogelijkheden van Thrive samen, maar beperkt deze niet. Via dit platform kunnen bezoekers contact opnemen met hun lokale servicepartners en uit een internationale tandwielkastenpool een vervangende tandwielkast selecteren, die vervolgens binnen vijf dagen wordt geleverd. Dankzij de Spare Parts Optimization Service, een digitaal concept, worden partners vooraf geïnformeerd wanneer onderdelen vervangen moeten worden.

ab op X

Volg ab nu ook op X!

Onze accountnaam is: @aenb

Agenda meer (8)

28 mei 2024 - 's-Hertogenbosch
Power Electronics & Energy Storage
5 juni 2024 - Brabanthallen, 's-Hertogenbosch
Vision, Robotics & Motion
10 juni 2024 - Frankfurt Am Main (D)
ACHEMA
19 juni 2024 - Metaal Katthedraal, Utrecht
FEDA Business Inspiration Day
1 oktober 2024 - Evenementenhal Gorinchem
METAVAK
3 oktober 2024 - Kortrijk Expo, Kortrijk (B)
ABISS
8 oktober 2024 - Stuttgart (D)
Motek
8 oktober 2024 - Stuttgart (D)
Vision

Geen nieuws meer missen?

Meldt u dan direct aan voor de gratis ab nieuwsbrief.

 

Knop nieuwsbriefMet de gratis ab nieuwsbrief wordt u wekelijks op de hoogte gehouden over het aandrijven en besturen nieuws. U ontvangt wekelijks het laatste nieuws en elke maand een themanieuwsbrief.

 

Direct aanmelden