Laatste nieuws:

, 11 oktober 2022 13:56

Wat heeft perslucht nu met een magneetlager te maken?

Nogal wat volgens SKF en het Fins Tamturbo, dat compressoren ontwikkeld en maakt. De Finnen passen de magneetlagers toe in de turbinemotoren in hun industriële luchtcompressoren en daar spelen ze nu een sleutelrol bij het verminderen van de CO2-uitstoot, aldus SKF.

SKF-magneetlagers maken duurzamere productie van perslucht mogelijk'
SKF-magneetlagers maken duurzamere productie van perslucht mogelijk
1/1
Perslucht wordt in veel industriële bedrijven gebruikt om machines, gereedschappen en automatisering aan te drijven en om materialen door het productieproces te verplaatsen. Voor de levering van perslucht wordt van oudsher gebruik gemaakt van oliehoudende schroefcompressoren, die hoge onderhoudskosten en een hoge CO2-uitstoot hebben, zowel door de verbruikte olie als door energieverspilling in de vorm van extra warmteverlies.

Lagere TCO

Door het gebruik van snelle, direct aangedreven centrifugaalcompressoren, met als kerntechnologie permanentmagneetmotoren en actieve magneetlagers, kunnen industriële klanten perslucht produceren met lagere emissies, langere onderhoudsintervallen en een lagere total cost of ownership (TCO) in vergelijking met schroefcompressoren op oliebasis.
Thomas Fröst, president Independent & Emerging Business bij SKF: "Industrieën helpen verschuiven naar duurzamere activiteiten is waar het bij SKF allemaal om draait. Wat onze magneetlagertechnologie zo opwindend maakt, is dat een oplossing die ooit werd ontwikkeld voor de olie- en gasindustrie nu de ontwikkeling van schonere technologieën kan versnellen." SKF-De magneetlagers kunnen toerentallen tot 50.000 min-1 halen,

Kritieke dilemma's

Igor Nagaev, president & ceo van Tamturbo: "De magneetlagers van SKF helpen bij het oplossen van een aantal kritieke dilemma's in onze toepassingen: het mogelijk maken van hoge rotatiesnelheden, met een uitstekende betrouwbaarheid en een verbeterde efficiëntie. Dit draagt ertoe bij dat Tamturbo zijn klanten compressoren kan aanbieden met lagere totale eigendomskosten en een lagere CO2-uitstoot."

ab op X

Volg ab nu ook op X!

Onze accountnaam is: @aenb

Agenda meer (7)

5 juni 2024 - Brabanthallen, 's-Hertogenbosch
Vision, Robotics & Motion
10 juni 2024 - Frankfurt Am Main (D)
ACHEMA
19 juni 2024 - Metaal Kathedraal, Utrecht
FEDA Business Inspiration Day
1 oktober 2024 - Evenementenhal Gorinchem
METAVAK
3 oktober 2024 - Kortrijk Expo, Kortrijk (B)
ABISS
8 oktober 2024 - Stuttgart (D)
Motek
8 oktober 2024 - Stuttgart (D)
Vision

Geen nieuws meer missen?

Meldt u dan direct aan voor de gratis ab nieuwsbrief.

 

Knop nieuwsbriefMet de gratis ab nieuwsbrief wordt u wekelijks op de hoogte gehouden over het aandrijven en besturen nieuws. U ontvangt wekelijks het laatste nieuws en elke maand een themanieuwsbrief.

 

Direct aanmelden