Laatste nieuws:

, 27 september 2022 11:35

Altra gaat van hydraulisch naar elektrisch op World of Technology & Science 2022

De merken van Altra Industrial Motion Corp., waaronder Bauer Gear Motor, Stromag en Thomson Linear, tonen hun innovatieve aandrijfoplossingen op de World of Technology & Science 2022. Bezoekers kunnen de merkexperts bezoeken in Hal 11, Stand 11B077, van 27 tot 30 september in de Jaarbeurs te Utrecht.

Stromag Serie 51 Eindschakelaar met tandwieloverbrenging en nokkenschijf: beproefd om machinebewegingen te beperken.'
Stromag Serie 51 Eindschakelaar met tandwieloverbrenging en nokkenschijf: beproefd om machinebewegingen te beperken.
1/1
In het gedeelte ‘World of Motion & Drives' laat Altra zien hoe aanvullende aandrijfoplossingen zich laten combineren om hydrauliek door elektra te vervangen. Op een grote videowand op de stand zie je hoe motoren, eindschakelaars en zwaar belastbare kogelomloopspindels samenwerken om de hydrauliek in veel industriële toepassingen te vervangen.

Bauer Gear Motor

Bauer toont zijn hoogefficiënte en hygiënische motorontwerpen. Bij de eerste gaat het om een serie synchroonmotoren met permanente magneten (PMSM), die efficiënt en krachtig zijn. Ze worden geleverd in klassen tot en met IE5 en gebruikers kunnen hun algehele efficiëntie volgens Altra met 10% verhogen en met 30% als de motor onder deellast draait. Voor lastige toepassingen in hygiënische gebieden, zoals de levensmiddelenindustrie, toont Bauer zijn roestvrijstalen motoren, waaronder de HiflexDRIVE. Door de gladde buitenkant en goede bestendigheid tegen wasbeurten blijft de stevige constructie zelfs na een mechanische impact aan de hygiënische eisen voldoen.

Stromag

Stromag staat met twee nieuwe producten op de stand. Ten eerste de serie 51 eindschakelaar met tandwieloverbrenging en nokkenschijf: een oplossing om de bewegingen van kranen, takels, podiumapparatuur, bruggen, dammen, windturbines en telescopen te beperken. Door zijn grote nokkenschijf en vertraging van 1:146 is de schakelaar nauwkeurig instelbaar, wat hem zowel precies als veelzijdig maakt. Stromag toont ook de Periflex® N askoppeling: een flexibele rubber-weefsel koppeling voor asverbindingen in elektrische aandrijvingen. De dikke 'band' in het midden vangt ook grote bewegingen in elke richting met gemak op. De Periflex® N is ATEX-gecertificeerd en kan statische koppels overbrengen van 35 tot 20.500 Nm.

Thomson Linear

Thomson Linear is een fabrikant van lineaire bewegingsregelingen, die hier zijn aanbod aan elektrische lineaire actuatoren presenteert, die een alternatief voor hydraulische en pneumatische cilinders vormen. De schijnwerpers staan ook op Thomson's zwaar belastbare kogelomloopspindels, die tweemaal zo veel last aankunnen als standaard kogelspindels en langer meegaan. Dankzij hun brede scala aan afmetingen en hun maximale dynamische belastbaarheid van 1440 kN zijn ze inzetbaar in allerlei industriële toepassingen. Thomson levert regelmatig actuatoren vooroff-highway en medische toepassingen, maar ook voor verpakkingsmachines en toepassingen voor levensmiddelen, overslag, automatisering, recycling en machinebouw.
Altra is te vinden in Hal 11, Stand 11B077 van 27 tot 30 september in de Jaarbeurs te Utrecht.

ab op X

Volg ab nu ook op X!

Onze accountnaam is: @aenb

Agenda meer (4)

1 oktober 2024 - Evenementenhal Gorinchem
METAVAK
3 oktober 2024 - Kortrijk Expo, Kortrijk (B)
ABISS
8 oktober 2024 - Stuttgart (D)
Motek
8 oktober 2024 - Stuttgart (D)
Vision

Geen nieuws meer missen?

Meldt u dan direct aan voor de gratis ab nieuwsbrief.

 

Knop nieuwsbriefMet de gratis ab nieuwsbrief wordt u wekelijks op de hoogte gehouden over het aandrijven en besturen nieuws. U ontvangt wekelijks het laatste nieuws en elke maand een themanieuwsbrief.

 

Direct aanmelden