, 22 september 2022 10:38

ABB start samenwerking met Samotics om predictive maintenance service uit te breiden

ABB en Samotics, een Nederlands bedrijf op het gebied van ESA technologie, zijn een partnerschap aangegaan op het gebied van predictive maintenance. Ze denken samen meer inzicht te kunnen genereren in de conditie en energie-efficiƫntie van industriƫle applicaties.

Als eerste stap integreert ABB de bestaande plug-and-play monitoringsoplossing van Samotics in haar digitale portfolio.
De technologie van Samotics is sterk complementair aan ABB Ability Condition Monitoring for Powertrains, een sensorgebaseerde oplossing die de conditie en prestaties van roterende apparatuur analyseert. Samotics' SAM4 oplossing, gebaseerd op analyse van elektrische signalen (ESA), breidt het aanbod van ABB op het gebied van predictive maintenance uit omdat er geen sensoren in het veld geplaatst hoeven te worden. Hierdoor kan SAM4 worden gebruikt voor apparatuur die zich op gevaarlijke of moeilijk bereikbare plaatsen bevindt, bijvoorbeeld onder de grond. SAM4 is reeds geïmplementeerd in de water-, staal-, en chemiesector waar meerdere duizenden machines permanent worden gemonitord.
ABB is van plan de Samotics-technologie vóór eind 2022 bij klanten uit te rollen als onderdeel van haar groeiende serviceportfolio voor roterende apparatuur. Uiteindelijk moet de ontwikkeling van een systeem dat beide datasets gebruikt, industriële operators een gedetailleerder beeld geven van de conditie van roterende apparatuur.

 

Foto's:

ABB start samenwerking met Samotics om predictive maintenance service uit te breiden

De conditiebewakingscapaciteit van ABB wordt uitgebreid tot apparatuur in extreme omgevingen.

© Aandrijvenenbesturen.nl