Laatste nieuws:

, 22 september 2022 10:09

ROI-calculator voor mobiele en collaboratieve robots

OMRON heeft een nieuwe ROI-calculator voor collaboratieve en mobiele robots ontwikkeld. In de calculatie worden ook eenvoudige en betaalbare leasemogelijkheden meegenomen die voor het mkb interessant kunnen zijn.

OMRON heeft een nieuwe ROI-calculator voor collaboratieve en mobiele robots ontwikkeld.'
OMRON heeft een nieuwe ROI-calculator voor collaboratieve en mobiele robots ontwikkeld.
1/1
De ROI-calculator geeft bedrijven die overwegen te investeren in collaboratieve of mobiele robots een snel en eenvoudig overzicht van het rendement op investeringen op basis van werkelijke gegevens. Het stelt gebruikers in staat een schatting te maken van het aantal maanden dat het zal duren voordat een investering kostendekkend is, waarbij rekening wordt gehouden met inflatie- en renteaanpassingen afhankelijk van de marktomstandigheden.
Zodra gegevens zijn ingevoerd over de huidige activiteiten en het type en aantal robots is geselecteerd, geeft de ROI-calculator een duidelijk overzicht van de terugverdienperiode, het ROI-percentage en de netto contante waarde (NPV), die de geschatte huidige totale waarde van de toekomstige kasstromen weergeeft.
Een belangrijke beslissing voor de klant is hoe hij een nieuwe investering wil financieren. De ROI-calculator van OMRON geeft twee veelvoorkomende opties: de traditionele Capex-optie met volledige betaling aan het begin en een Opex-optie met leasing, waarbij de betalingen worden gespreid over 3-5 jaar.

Behoefte

Eduardo de Robbio, strategic business development manager bij OMRON: "We hebben gezien dat de behoefte aan productie van kleine hoeveelheden met een hoge mix tijdens de pandemie is toegenomen, in combinatie met een tekort aan werknemers in veel industrieën. Dit heeft geleid tot meer vacatures voor zowel menselijke operators als robots. Naast flexibele leaseopties wilden we onze klanten een gebruiksvriendelijke ROI-calculator bieden ter ondersteuning van hun besluitvormingsproces. Robots kunnen repetitieve taken voor hun rekening nemen en zorgen voor een flexibele, nauwkeurige en efficiënte werking, zodat menselijke collega's zich kunnen concentreren op bedrijfskritische kwesties en creatieve taken. Wat het fundamentele aspect van ROI betreft, worden menselijke arbeidskrachten ingezet voor taken met een grotere toegevoegde waarde, wat in de toekomst absoluut essentieel is voor fabrikanten. Bovendien kan automatisering het tekort aan deskundigen op de arbeidsmarkt compenseren."

ab op X

Volg ab nu ook op X!

Onze accountnaam is: @aenb

Agenda meer (7)

5 juni 2024 - Brabanthallen, 's-Hertogenbosch
Vision, Robotics & Motion
10 juni 2024 - Frankfurt Am Main (D)
ACHEMA
19 juni 2024 - Metaal Kathedraal, Utrecht
FEDA Business Inspiration Day
1 oktober 2024 - Evenementenhal Gorinchem
METAVAK
3 oktober 2024 - Kortrijk Expo, Kortrijk (B)
ABISS
8 oktober 2024 - Stuttgart (D)
Motek
8 oktober 2024 - Stuttgart (D)
Vision

Geen nieuws meer missen?

Meldt u dan direct aan voor de gratis ab nieuwsbrief.

 

Knop nieuwsbriefMet de gratis ab nieuwsbrief wordt u wekelijks op de hoogte gehouden over het aandrijven en besturen nieuws. U ontvangt wekelijks het laatste nieuws en elke maand een themanieuwsbrief.

 

Direct aanmelden