Laatste nieuws:

, 22 september 2022 11:13

Groei robots in China weer toegenomen in 2021

In China zijn in 2021 243.300 nieuw robots geïnstalleerd, een nieuw record en een stijging van 44 procent ten opzichte van het voorgaande jaar. Dit zijn voorlopige gegevens die de International Federation of Robotics, die op 13 oktober 2022 de World Robotics-studies publiceert, heeft bekendgemaakt.

De groei van het aantal geïnstalleerde robots in China volgens gegevens van de IFR.'
De groei van het aantal geïnstalleerde robots in China volgens gegevens van de IFR.
1/1
"China leidt het wereldwijde herstel na de Covid-19 pandemie en is goed voor de helft van de wereldwijde robotinstallaties in 2021", aldus Marina Bill, voorzitter van de International Federation of Robotics. "De groei is sterk in alle sectoren, waarbij de elektrische en elektronische industrie de dominante sector is - een stijging van 30 procent tot 81.600 installaties. Ook de auto-industrie liet een sterk herstel zien. Dit werd vooral gedreven door de productie van elektrische voertuigen in China. Die steeg in 2021 met 89 procent tot 50.700 installaties."

Chinese overheid steunt robotisering

In China zorgt de vergrijzing van de bevolking voor een tekort aan arbeidskrachten en stimuleert de groei van robotische automatisering. De verdere robotisering van industrieën is eerder dit jaar door de regering aangekondigd. Het vijfjarenplan voor de robotica-industrie, vrijgegeven door het ministerie van Industrie en Informatietechnologie (MIIT) in Beijing, richt zich op het bevorderen van innovatie - waardoor China een wereldleider wordt op het gebied van robottechnologie en industriële vooruitgang.

Nieuw beroep

Tegelijkertijd wil de overheid de werkgelegenheid en de ondernemingskansen voor afgestudeerden vergroten. In juni kondigde de overheid 18 nieuwe beroepen aan, waaronder ‘robotica-ingenieur'. Het beroep richt zich op onderzoek en ontwikkeling van besturingsalgoritmen en besturingssystemen voor robots en op het gebruik van digitale simulatietechnologie. "China heeft nog een groot potentieel voor verdere groei," zei Marina Bill. "De robotdichtheid van het land in de verwerkende industrie bedraagt 246 industriële robots per 10.000 werknemers, waarmee het in 2020 de negende plaats wereldwijd inneemt. Tien jaar geleden bedroeg de robotdichtheid in China slechts 15 eenheden."

ab op X

Volg ab nu ook op X!

Onze accountnaam is: @aenb

Agenda meer (4)

1 oktober 2024 - Evenementenhal Gorinchem
METAVAK
3 oktober 2024 - Kortrijk Expo, Kortrijk (B)
ABISS
8 oktober 2024 - Stuttgart (D)
Motek
8 oktober 2024 - Stuttgart (D)
Vision

Geen nieuws meer missen?

Meldt u dan direct aan voor de gratis ab nieuwsbrief.

 

Knop nieuwsbriefMet de gratis ab nieuwsbrief wordt u wekelijks op de hoogte gehouden over het aandrijven en besturen nieuws. U ontvangt wekelijks het laatste nieuws en elke maand een themanieuwsbrief.

 

Direct aanmelden