Laatste nieuws:

, 21 september 2022 10:28

Bruin Aandrijftechniek voor het eerst op de WoTS

In de FEDA-lounge is Bruin Aandrijftechniek aanwezig op twee stands. Het nieuwe FEDA-lid presenteert zich hiermee voor het eerst op de WoTS met enerzijds een ruim programma aandrijfcomponenten en anderzijds haar exclusieve vertegenwoordiging van het merk Motive voor de Benelux. Uit een gesprek met directeur-eigenaar Paul Bruin blijkt dat de technische groothandel hiermee stevig aan de weg timmert.

Paul (links) en Stefan Bruin staan met bruin Aandrijftechniek als nieuw FEDA-lid voor het eerst op de WoTS.'
Paul (links) en Stefan Bruin staan met bruin Aandrijftechniek als nieuw FEDA-lid voor het eerst op de WoTS.
1/1
Door: Marjolein de Wit-Blok
Ruim dertig jaar geleden werd Bruin Aandrijftechniek opgericht met een focus op landbouwmechanisatie. Toen zoons Stefan in 1990 en Paul in 2002 in het bedrijf kwamen, en uiteindelijk de onderneming overnamen, werd de focus verlegd én uitgebreid. Zo werd het programma aandrijftechnische componenten aangevuld met producten voor de algemene industrie en de recyclingindustrie en ook het aantal medewerkers groeide gestaag naar 15.

Klassiek in een moderne jas

Bruin Aandrijftechniek is anno 2022 een klassieke aandrijftechnische groothandel waar iedere machinebouwer terecht kan voor praktisch alle gangbare componenten. Variërend van V-snaren, kettingen, tandriemen, lagers, reductoren en tandwielen tot cilinders, koppelingen, lineair techniek, elektromotoren en spanelementen. Ook gereedschappen en zowel elektrische als pneumatische cilinders behoren tot het assortiment.
"Bovenaan staat dat we de klant willen ontzorgen", zegt mede-eigenaar Paul Bruin. "Bedrijven hebben immers geen tijd meer om zelf uit te zoeken welke componenten zij nodig hebben voor nieuwbouw of onderhoud; daarnaast zie je dat steeds vaker ook de kennis ontbreekt. Dit zoek- en selecteerwerk nemen wij graag over wat betekent dat wij de beste oplossing zoeken op basis van de gegevens die de klant met ons deelt."

Partner zijn

Met deze laatste zin maakt Bruin een vanzelfsprekende brug naar de ándere kant van het bedrijf. Naast de functie als groothandel, met een assortiment dat is ondergebracht in een magazijn van 1.400 m2 en meer dan 50.000 artikelen ter waarde van 1,3 miljoen euro omvat, stelt het bedrijf zich ook bewust op als partner. "Groothandel zijn betekent niet alleen dozen schuiven", verklaart Paul Bruin. "En ontzorgen betekent niet alleen helpen bij het selecteren van componenten, maar bijvoorbeeld ook met het nauwkeurig op maat draaien van kettingwielen. De klant hoeft dan na het bestellen en ontvangen van zijn onderdelen niet nog uren aan de slag om alles passend te krijgen. Deze dienst bieden we al van oudsher aan en leveren we vanuit onze eigen, moderne draaierij. Tevens hebben we al jaar en dag een 24/7 storingsdienst."

Aan tafel

Deze servicegerichte instelling heeft Bruin Aandrijftechniek de afgelopen jaren verder geïntensiveerd en uitgebreid. Zo zitten medewerkers regelmatig met de engineering afdeling van klanten om tafel om hen te ondersteunen tijdens het ontwerpproces en het maken van de juiste keuzes. Of het bedrijf levert complete en soms zeer geavanceerde aandrijfsystemen.
Paul Bruin: "Daarnaast worden we regelmatig ingeschakeld voor het oplossen van problemen op locatie. Zo hebben we ooit een klant geholpen die last had van gemagnetiseerd water waardoor lagers in de machine ijzerdeeltjes aantrokken. Metaaldeeltjes die in een lager terecht komen: ik neem aan dat ik de gevolgen niet hoef uit te leggen. Eén van onze specialisten heeft het probleem opgepakt en uiteindelijk met de OEM-er van de machine opgelost. Een service die je niet zomaar van een groothandel verwacht, maar die voor ons heel normaal is. Om die reden zijn ook al onze medewerkers goed opgeleid. Onder andere via opleidingen van het ROVC maar ook door intensieve (product)trainingen van onze diverse toeleveranciers. Hieronder gerenommeerde merken als Schaeffler, SKF, MetalWork Pneumatic, Tsubaki, NSK Optibelt, KTR, Motive en Duff Norton. Het maakt onze mensen tot flexibele specialisten die niet terugdeinzen voor complexe vraagstukken."

Bruin Aandrijftechniek voor het eerst op de WoTSBruin Aandrijftechniek heeft sinds 1 januari 2021 de exclusieve vertegenwoordiging voor de Benelux van het Italiaanse Motive. 

Laatste ontwikkelingen

Eén van de meest recente ontwikkelingen is de vertegenwoordiging van het merk ‘Motive'. Een Italiaans bedrijf dat elektromotoren, reductoren en frequentieregelaars ontwikkelt en produceert. Bruin Aandrijftechniek heeft sinds 1 januari 2021 de exclusieve vertegenwoordiging voor de Benelux maar is ook hiermee een stapje verder gegaan. Paul Bruin: "Zo zijn we de eerste Europese vertegenwoordiger die een eigen Motive Lab heeft opgezet voor de Benelux. Dit lab betreft een compleet ingerichte werkplaats - inclusief testfaciliteiten - waar we zelfstandig de bijbehorende tandwiel- en wormwielreductoren assembleren. Hiermee kunnen we elke motor/reductor-combinatie voor onze klanten maken. Inclusief testcertificaat met koppel- en druktest en een uniek nummer voor elke afzonderlijke reductor en in het kader van traceerbaarheid."

Deelname WoTS

Verder richt het bedrijf zich voortdurend op het ontdekken en bedienen van nieuwe markten. Hierbij is Bruin Aandrijftechniek hard bezig om zijn landelijke bekendheid uit te breiden. Een uitstekend tijdstip dus om voor het eerst deel te nemen aan de WoTS. Paul Bruin: "We zijn dit jaar lid geworden van FEDA en maken graag gebruik van de mogelijkheid die zij bieden om op de FEDA-lounge een stand in te richten. Of in ons geval: twee stands. Eentje voor het totale pakket en de andere specifiek gericht op onze Motive vertegenwoordiging. De beslissing om op de FEDA-lounge te staan, was voor ons eigenlijk niet zo moeilijk. Het was ten eerste financieel voordelig ten opzichte van een ‘eigen' stand op de beurs. Daarnaast verwacht ik hier het publiek dat we graag willen spreken om ons netwerk uit te breiden en onze naamsbekendheid te vergroten. We kijken er in elk geval erg naar uit!"

ab op X

Volg ab nu ook op X!

Onze accountnaam is: @aenb

Agenda meer (5)

19 juni 2024 - Metaal Kathedraal, Utrecht
FEDA Business Inspiration Day
1 oktober 2024 - Evenementenhal Gorinchem
METAVAK
3 oktober 2024 - Kortrijk Expo, Kortrijk (B)
ABISS
8 oktober 2024 - Stuttgart (D)
Motek
8 oktober 2024 - Stuttgart (D)
Vision

Geen nieuws meer missen?

Meldt u dan direct aan voor de gratis ab nieuwsbrief.

 

Knop nieuwsbriefMet de gratis ab nieuwsbrief wordt u wekelijks op de hoogte gehouden over het aandrijven en besturen nieuws. U ontvangt wekelijks het laatste nieuws en elke maand een themanieuwsbrief.

 

Direct aanmelden