, 13 september 2022 13:29

Dubbel jubileum WEG

WEG viert zijn 30 jarig bestaan in de Benelux. WEG Nederland — een aparte tak binnen de Benelux — viert haar 20 jarig bestaan. WEG kwam in 1992 naar Europa kwam met een eerste vestiging ‘WEG Europe’ in het Belgische Nijvel. Eén van de eerste uitbreidingen was het nieuwe verkoopkantoor van WEG Nederland in 2002. Na deze uitbreiding werd WEG Europe in 2005 hernoemd tot WEG Benelux met een specifieke focus op de industriële klanten in België, Nederland en Luxemburg.

WEG begon in de jaren '90 met maar twee medewerkers. Dat zijn er nu ongeveer 70 in de Benelux- en de Nederlandse vestiging. Zij verkopen OEM-producten, zoals elektromotoren, frequentieregelaars, tandwielkasten en andere industriële componenten. De vestiging Benelux is bovendien gespecialiseerd in op maat gemaakte oplossingen. Hierbij worden motor, aandrijving en besturing in de eigen werkplaats in één pakket gecombineerd.
Het magazijn in Nijvel is vorig jaar uitgebreid tot een opppervlakte van 6300m2, een werkplaats van 500m2 en een kantooroppervlakte van 700m2. Het magazijn heeft ongeveer €13 miljoen aan artikelen op voorraad, waaronder circa 40.000 motoren en 1.000 frequentieregelaars. De werkplaats is een onmisbaar deel van het magazijn., voor individuele klantenservice. Typische aanpassingen zijn het plaatsen van flenzen, lagerkappen, encoders, geforceerde koelingen, oor lagers en dichtingen, maar ook speciale uitgaande kabels en kabeldoorvoeren. Modificaties zijn onder andere een hogere IP-klasse en alle mogelijke aanpassingen op ATEX motoren. De werkplaats beschikt bovendien over een spuitcabine en een testbank.
"De sterke vraag naar met name pompen, compressoren en producten voor koeltorens en ventilatiessystemen maakte onze recente uitbreiding noodzakelijk," legt Werner Lievens uit, directeur bij WEG Benelux. Deze uitbreiding laat zien dat we ook in de toekomst aan onze klanten in deze regio toegewijd blijven en zorgt ervoor dat we klaar zijn om een hoogwaardige en snelle service te verlenen."
"Ik ben trots op onze technische mogelijkheden in eigen huis en de sterke partnerschappen die we de laatste decennia hebben opgebouwd," vult Martijn Brinks, aan, commercieel branchmanager bij WEG Nederland. "Dit danken we aan de inspanningen van onze medewerkers en klanten in de Benelux. We zitten in een buitengewoon spannende groeiperiode bij WEG en hopen de komende jaren nog heel wat jubilea te mogen vieren."

Foto's:

Dubbel jubileum WEG

© Aandrijvenenbesturen.nl