Laatste nieuws:

, 13 september 2022 13:24

Ontwikkeling SKF-levensduurmodel lagers succesvol geaudit door DNV

Het SKF Generalized Bearing Life Model (GBLM), dat al in 2015 op de Hannover Messe werd geïntroduceerd, heeft succesvol de audit door DNV doorlopen. Het gaat om het concept achter model en de het proces dat hoort uitbreiding van de toepasbaarheid op speciale kenmerken van het lagerontwerp en op speciale lagermaterialen. Wat dit precies oplevert voor de praktijk is te zien op metaalbewerkersbeurs AMB, die nu (13-17 september) plaatsheeft in Stuttgart.

DNV heeft het concept achter Generalized Bearing Life Model van geaudit en goed bevonden.'
DNV heeft het concept achter Generalized Bearing Life Model van geaudit en goed bevonden.
1/1
Het berekenen van de levensverwachting en de betrouwbaarheid van componenten zijn essentieel bij het ontwerpen en bouwen van roterende machines. Weten hoe groot de kans op storingen is en hoe deze kunnen worden beperkt, wordt nog belangrijker, niet in het minst omdat dit het energie- en grondstoffenverbruik gedurende de hele levensduur van de machine wordt bepaald. Het SKF Generalized Bearing Life Model (GBLM) kwantificeert zowel het risico van traditionele defecten door materiaalvermoeiing als het risico van defecten die in het oppervlak ontstaan.

Vervanging ISO-normen

DNV heeft het kwaliteitsproces in het algemeen gecontroleerd en een verklaring afgegeven dat het GBLM-concept van SKF in het bijzonder dit proces naleeft. In hun verklaring bevestigt DNV dat de GBLM "de overeenkomstige ISO-normen kan vervangen". Dit betekent dat klanten door het GBLM-rekenmodel te gebruiken een betere manier krijgen om de betrouwbaarheid van hun roterende machines te evalueren. Het biedt ook een onafhankelijk en kwantificeerbaar bewijs dat nieuwe oplossingen die door SKF worden ontwikkeld, leiden tot een aanzienlijk verbeterde betrouwbaarheid.

Overtuigd

Bernie van Leeuwen, directeur Research en Technology Development, zegt: "Bij SKF zijn we ervan overtuigd dat de GBLM de beste manier is om betrouwbaarheid te berekenen. En met de certificering van DNV kan onze klant er nu op vertrouwen dat de GBLM onafhankelijk is geborgd op kwaliteit en dat de oplossingen van SKF daadwerkelijk bijdragen aan een hogere betrouwbaarheid." SKF presenteert oplossingen met voordelen die zijn geëvalueerd met behulp van de DNV-gecertificeerde GBLM-methode op de AMB (hal C2, stand 2C30) september.

ab op X

Volg ab nu ook op X!

Onze accountnaam is: @aenb

Agenda meer (11)

23 april 2024 - Stuttgart (D)
Control
14 mei 2024 - Antwerp Expo, Antwerpen (B)
Advanced Manufacturing
15 mei 2024 - Antwerp Expo, Antwerpen (B)
Advanced Engineering
15 mei 2024 - Brabanthallen, 's-Hertogenbosch
Food Tech Event
28 mei 2024 - 's-Hertogenbosch
Power Electronics & Energy Storage
5 juni 2024 - Brabanthallen, 's-Hertogenbosch
Vision, Robotics & Motion
10 juni 2024 - Franfurt Am Main (D)
ACHEMA
1 oktober 2024 - Evenementenhal Gorinchem
METAVAK

Geen nieuws meer missen?

Meldt u dan direct aan voor de gratis ab nieuwsbrief.

 

Knop nieuwsbriefMet de gratis ab nieuwsbrief wordt u wekelijks op de hoogte gehouden over het aandrijven en besturen nieuws. U ontvangt wekelijks het laatste nieuws en elke maand een themanieuwsbrief.

 

Direct aanmelden