Laatste nieuws:

, 13 september 2022 13:21

Strategische samenwerking GE en PhotonFirst

De Monitoring & Diagnostics groep van GE Grid Solutions heeft PhotonFirst geselecteerd als voorkeursleverancier voor ontwikkeling en levering van slimme transformator-meetsystemen. Met een officiële tekenceremonie op locatie bij GE’s Grid Solutions in Lisburn, Noord-Ierland, hebben GE en PhotonFirst uit Alkmaar een strategische technische samenwerking beklonken.

Graham McGuigan, product line leader GE Grid Solutions Monitoring & Diagnostics en Leendert-Jan Nijstad, coo PhotonFirst schudden de hand na onderteking van de samenwerkingsovereenkomst.'
Graham McGuigan, product line leader GE Grid Solutions Monitoring & Diagnostics en Leendert-Jan Nijstad, coo PhotonFirst schudden de hand na onderteking van de samenwerkingsovereenkomst.
1/1
Door versnelling van de energietransitie wordt de betrouwbaarheid en optimalisatie van de belangrijkste onderdelen van het elektriciteitsnetwerk zoals hoogspannings- en netwerktransformatoren nog belangrijker. Real-time meten van het functioneren is hierbij essentieel om netwerken slimmer en veiliger te maken. Optische systemen op basis van geïntegreerde fotonische chips bieden interessante nieuwe mogelijkheden om transformator-prestaties te meten op een schaalbare, robuuste en intelligente manier tegen tegelijkertijd lage kosten. Samen hebben de partners de ambitie om oplossingen te bouwen die zowel in nieuwe transformatoren als in bestaande netwerken kunnen worden toegepast. Hierbij werken de meetsystemen als een geheel samen met het softwareplatform van GE.

Veelbelovend

"Dit is een veelbelovende samenwerking die onze klanten meer en betere informatie verschaft over de staat en het functioneren van hun systemen. Dit vergroot zowel de betrouwbaarheid en de stabiliteit als de financiële efficiency", zei Graham McGuigan, eindverantwoordelijk voor de Monitoring & Diagnostics groep van GE Grid Solutions. "We willen samen met PhotonFirst geavanceerde oplossingen leveren die netwerkbeheerders in staat stellen om op basis van de actuele staat van onderhoud van hun netwerk beter geïnformeerde operationele beslissingen te nemen en onderhoud te plannen."

Strategisch perfect

Alfonso Ambrosone, senior product manager bij GE Grid Solutions voegt hieraan toe "Deze nieuwe technologie op basis van fotonische chips zorgt dat we schaalbaarheid kunnen combineren met een klein volume en relatief lage kostprijs. Dit past strategisch perfect in onze product-portfolio en biedt direct invulling aan de vraag van onze klanten."
Leendert-Jan Nijstad en Nick Singh, respectievelijk coo en cto van PhotonFirst concluderen "We zijn trots dat we door GE zijn gekozen voor deze uitdagende toepassing die uitstekend aansluit op onze technologie roadmap. Onze innovatieve industriële meet-toepassingen combineren meerdere grootheden zoals temperatuur, druk, trillingen etc. met grote aantallen systemen. Deze samenwerking sluit hier perfect op aan en maakt maximaal gebruik van de unieke karakteristieken van geïntegreerde fotonica."

ab op X

Volg ab nu ook op X!

Onze accountnaam is: @aenb

Agenda meer (7)

5 juni 2024 - Brabanthallen, 's-Hertogenbosch
Vision, Robotics & Motion
10 juni 2024 - Frankfurt Am Main (D)
ACHEMA
19 juni 2024 - Metaal Kathedraal, Utrecht
FEDA Business Inspiration Day
1 oktober 2024 - Evenementenhal Gorinchem
METAVAK
3 oktober 2024 - Kortrijk Expo, Kortrijk (B)
ABISS
8 oktober 2024 - Stuttgart (D)
Motek
8 oktober 2024 - Stuttgart (D)
Vision

Geen nieuws meer missen?

Meldt u dan direct aan voor de gratis ab nieuwsbrief.

 

Knop nieuwsbriefMet de gratis ab nieuwsbrief wordt u wekelijks op de hoogte gehouden over het aandrijven en besturen nieuws. U ontvangt wekelijks het laatste nieuws en elke maand een themanieuwsbrief.

 

Direct aanmelden