Laatste nieuws:

, 13 september 2022 13:04

DEKRA breidt testcenter in Arnhem uit

De testlocatie van DEKRA in Arnhem is uitgebreid met een nieuwe Open Area Test Site (OATS) voor het testen van elektromagnetische compatibiliteit (EMC). De nieuwe testfaciliteit is werd vrijdag 9 september officieel geopend door wethouder Nermina Kundi? van de gemeente Arnhem en Bram Holtus, managing director van DEKRA Certification B.V.

Wethouder Nermina Kundi? van de gemeente Arnhem en Bram Holtus, managing director van DEKRA Certification openen de nieuwe Open Area Test Site.'
Wethouder Nermina Kundi? van de gemeente Arnhem en Bram Holtus, managing director van DEKRA Certification openen de nieuwe Open Area Test Site.
1/1
Op de nieuwe testlocatie kunnen onder meer grote voertuigen, waaronder elektrische bussen, e-trucks en drones, getest worden. De testfaciliteit biedt voor DEKRA nog meer mogelijkheden om klanten te helpen bij het ontwikkelen, testen en certificeren van hun innovaties.
De uitbreiding van het testcentrum is volgens D66-wethouder Nermina Kundi?, die onder meer economie, mobiliteit en verduurzaming in haar portefeuille heeft, niet alleen een belangrijke stap voor DEKRA, maar ook voor Arnhem. "De geschiedenis van DEKRA (Deutsche Kraftfahrzeug Überwachungs Verein e.V.- red.)) in Arnhem gaat al bijna honderd jaar terug. Arnhem is dé elektriciteitshoofdstad van Nederland. Er zitten veel grote bedrijven en kennisinstituten in de regio die zich bezighouden met de energietransitie. Alle innovaties die worden ontwikkeld, moeten ook veilig zijn. En daar speelt DEKRA een zeer belangrijke rol in. Ik ben dan ook enorm blij én trots dat ik deze nieuwe testlocatie vandaag mag openen."

Grote stappen zetten

"In 2030 moeten alle nieuwe auto's in Nederland volledig elektrisch zijn. Als we dat willen bereiken moeten er grote stappen gezet worden. Er is behoefte aan heel veel laadpalen en heel veel elektrische voertuigen. En al deze technologie moet vooraf getest worden", benadrukt Bram Holtus, managing director van DEKRA Certification B.V. "De uitbreiding van het testcentrum met een buitenlocatie, waar onder meer grote elektrische voertuigen kunnen worden getest, is een belangrijke stap voor DEKRA. Daardoor kunnen we onze klanten voortaan nog beter helpen tijdens de ontwikkeling, het testen en certificeren van hun innovaties."

Open Area Test Site

Een Open Area Test Site is een vlakke buitenlocatie, bedekt met een metalen grondvlak zonder reflecterende of absorberende oppervlakken op de locatie, legt Sedat Eser, Business Area Director EMC&Wireless bij DEKRA Certification, uit. De OATS wordt gebruikt voor het uitvoeren van onderzoek en referentiemetingen van uitgestraalde elektrische en magnetische velden volgens internationale of nationale EMC-normen op bepaalde afstanden.
"Het ontwerp van de OATS maakt haar geschikt voor het testen van elk soort product, maar vooral voor grote apparatuur en voertuigen die door hun grootte of gewicht normaal niet kunnen worden getest in onze semi-echovrije kamers", vertelt Eser. "Deze uitbreiding stelt ons in staat om te voldoen aan de eisen van onze klanten om ook grote en zware apparaten te testen. Dankzij deze locatie, dichtbij ons laboratorium met indoor testfaciliteiten, kunnen we fabrikanten één loket voor al hun testvereisten bieden."

ab op X

Volg ab nu ook op X!

Onze accountnaam is: @aenb

Agenda meer (4)

1 oktober 2024 - Evenementenhal Gorinchem
METAVAK
3 oktober 2024 - Kortrijk Expo, Kortrijk (B)
ABISS
8 oktober 2024 - Stuttgart (D)
Motek
8 oktober 2024 - Stuttgart (D)
Vision

Geen nieuws meer missen?

Meldt u dan direct aan voor de gratis ab nieuwsbrief.

 

Knop nieuwsbriefMet de gratis ab nieuwsbrief wordt u wekelijks op de hoogte gehouden over het aandrijven en besturen nieuws. U ontvangt wekelijks het laatste nieuws en elke maand een themanieuwsbrief.

 

Direct aanmelden