, 5 september 2022 12:40

KIVI viert 175 bestaan met Engineering Continuous Transition Festival

Het Koninklijk Instituut Van Ingenieurs viert zaterdag 10 september zijn 175-jarige bestaan. ‘Het is uniek dat wij, als de grootste Nederlandse ingenieursvereniging al zo lang bestaan en dus in feite de uitvinding van de gloeilamp, de bouw van de afsluitdijk en de eerste Tesla hebben meegemaakt’, aldus de organisatiew in een persbericht. ‘Met veel trots willen we dit dan ook graag laten zien tijdens het Engineering Continuous Transition Festival, over de huidige transities in techniek.‘

Vanaf 9.30 uur tot circa 17.30 uur zal in de Aula van de TU Delft een scala aan presentaties, demo's en workshop plaatsvinden. Ook is er ruimte voor ontspanning.We nodigen je graag uit om hieraan deel te nemen.

Als spreker zal onder meer Minister Karien van Gennip optreden. Als enige ingenieur in het huidige kabinet zal zij laten zien hoe relevant dat voor de regering is.

Verder is er een ruim aanbod aan presentaties over de grote transities in onze maatschappij: Energie, Kunstmatige Intelligentie en Robotica, Offshore, Weg en Waterbouw en Bouw en Mobiliteit.

Naast presentaties zijn er verschillende demonstraties, uit overheid, industrie en de academische wereld. Met onder meer:

  • Hans Vrijenhoef over groene ammoniak als vloeibare elektriciteit
  • Marijn Markus over Artificial Intelligence voor het World Food Programme
  • Het rijbewijs voor autonoom rijden (CBR ism ACE Mobility)
  • De Ecorunner van een van de dreamteams van de TUDelft
  • Digitalisering in de bouw door Prof Pieter Pauwels (TU/e)

bron: KIVI

Foto's:

KIVI viert 175 bestaan met Engineering Continuous Transition Festival

© Aandrijvenenbesturen.nl