, 25 augustus 2022 09:29

Duurzaamheidsbeoordeling: EcoVadis beoordeelt Wilo met platina

Duurzaamheidsratingbureau EcoVadis bekroonde de Wilo Groep met de platina medaille voor duurzaamheid. In 2019 en 2020 ontving de groep al zilver, in 2021 goud en nu dus de hoogste score van het ratingbureau. Slechts één procent van de 90.000 bedrijven die EcoVadis wereldwijd beoordeelt, behaalt deze platina rating.

"De Wilo Groep is opgericht in 1872. Sindsdien evolueert het zich van een verscholen naar een zichtbare en verbonden kampioen. Duurzaamheid is altijd een onderdeel van ons DNA geweest. De platina rating erkent onze strategie en is een reden van grote trots voor ons", zegt Oliver Hermes, President en CEO.
De EcoVadis-rating houdt rekening met 21 criteria in de waardeketen - van inkoop tot productie, tot aan personeelsbeheer. Een algemene score en vier individuele scores weerspiegelen de beoordeling en maken vergelijking met andere bedrijven mogelijk.
Naast de platina certificering ontving Wilo de afgelopen jaren nog een aantal prijzen die bevestigen dat de jarenlange ontwikkelingen, inspanningen en duurzame ambities niet onopgemerkt blijven. Zo ontving de Groep de Duitse Duurzaamheidsprijs voor 2021 op het gebied van transformatie ‘Klimaat'. "Ik ben ervan overtuigd dat we samen de klimaatverandering kunnen afremmen en de wereldwijde klimaatbeschermingsdoelstellingen kunnen bereiken. Met onze inspanningen hopen we anderen te inspireren. Wij moedigen anderen aan om aan de slag te gaan met duurzaamheid en klimaatbescherming binnen en buiten de bedrijfs- en landsgrenzen", zegt Hermes.

bron: Wilo Group

Foto's:

Duurzaamheidsbeoordeling: EcoVadis beoordeelt Wilo met platina

© Aandrijvenenbesturen.nl