Laatste nieuws:

, 23 augustus 2022 16:22

Renate Pilz ontvangt Rudolf Diesel-medaille

Renate Pilz, die tot enkele jaren geleden leiding gaf aan het Pilz-concern, heeft voor de zomer de Rudolf Diesel-medaille ontvangen in de categorie ‘Succesvolle innovatie’. Sinds 1953 eert het ‘Deutsches Institut für Erfindungswesen e.V.’ met de Rudolf Diesel-medaille ondernemers en ondernemingen die enerzijds blijk hebben gegeven van hun vindingrijkheid en anderzijds van hun vermogen om ideeën op ondernemende wijze met succes in praktijk te brengen.

Renate Pilz met de Rudolf Diesel-medaille. Links prof. dr. Alexander Wurzer, woordvoerder van de raad van toezicht van het ‘Deutsches Institut für Erfindungswesen’ en rechts dr. Jochen Reich, lid van het bestuur van de ‘uitvindersvereniging’. (Foto: Deutsches Institut für Erfindungswesen)'
Renate Pilz met de Rudolf Diesel-medaille. Links prof. dr. Alexander Wurzer, woordvoerder van de raad van toezicht van het ‘Deutsches Institut für Erfindungswesen’ en rechts dr. Jochen Reich, lid van het bestuur van de ‘uitvindersvereniging’. (Foto: Deutsches Institut für Erfindungswesen)
1/1
Dr. Heiner Pollert, eerste voorzitter van het ‘uitvindersinstituut' en prof. dr. Alexander Wurzer, woordvoerder van de raad van toezicht, brachten hulde aan de ondernemersgeest van Renate Pilz. De lovende toespraak luidde: "Pilz geldt als pionier van de moderne machineveiligheid. De onderneming heeft door haar technische innovaties industriële normen gesteld en daarmee industriële geschiedenis geschreven. Net als Rudolf Diesel moest Renate Pilz tegen vastgeroeste opvattingen over techniek of elektromechanica ingaan, om fundamentele innovaties zoals elektronische oplossingen in de veilige besturingstechniek industrieel ingang te doen vinden ten voordele van de mensen". Renate Pilz nam de onderscheiding in ontvangst met de woorden: "Namens mijn echtgenoot Peter Pilz en onze fantastische medewerkers neem ik deze onderscheiding met veel genoegen in ontvangst en ben ik oneindig dankbaar voor wat er is bereikt".

Mens, machine en milieu

Renate Pilz werd in 1940 in Göppingen geboren. Toen haar man Peter Pilz in 1975 bij een vliegtuigongeluk om het leven kwam, nam Renate Pilz, toen huisvrouw en moeder, de verantwoordelijkheid voor het familiebedrijf op zich. Van 1975 tot 1994 was zij lid van de adviesraad van het bedrijf en gaf zij de aanzet tot de focus op veilige automatiseringstechnologie. Het doel: bescherming van mensen, machines en het milieu door middel van veilige automatisering in de productie-installaties. In 1994 nam zij de operationele leiding van haar onderneming over en stimuleerde de globalisering van Pilz GmbH & Co. KG als een "ambassadeur voor veiligheid". Eind 2017 heeft Renate Pilz de verantwoordelijkheid voor het bedrijf overgedragen aan haar dochter Susanne Kunschert en haar zoon Thomas Pilz.

Van de economie voor de economie

De Rudolf Diesel-medaille is een van de weinige economisch onafhankelijke onderscheidingen voor ondernemers: de hoofden van de Duitse industrie- en technologieverenigingen en professoren aan grote universiteiten dragen geschikte prijswinnaars voor. De jury, de Rudolf Diesel Board of Trustees van de sponsorvereniging "Deutsches Institut für Erfindungswesen e.V.", kiest de winnaars. De raad van toezicht bestaat uit ongeveer 60 technische kaderleden en directeuren van Duitse middelgrote ondernemingen.

ab op X

Volg ab nu ook op X!

Onze accountnaam is: @aenb

Agenda meer (5)

19 juni 2024 - Metaal Kathedraal, Utrecht
FEDA Business Inspiration Day
1 oktober 2024 - Evenementenhal Gorinchem
METAVAK
3 oktober 2024 - Kortrijk Expo, Kortrijk (B)
ABISS
8 oktober 2024 - Stuttgart (D)
Motek
8 oktober 2024 - Stuttgart (D)
Vision

Geen nieuws meer missen?

Meldt u dan direct aan voor de gratis ab nieuwsbrief.

 

Knop nieuwsbriefMet de gratis ab nieuwsbrief wordt u wekelijks op de hoogte gehouden over het aandrijven en besturen nieuws. U ontvangt wekelijks het laatste nieuws en elke maand een themanieuwsbrief.

 

Direct aanmelden