, 23 augustus 2022 16:18

Verkopen ‘motion control’ vorig jaar gestegen – de prijzen ook

Wereldwijd is ‘motion control-markt – met onder andere servomotoren, regelaars en besturingen – in 2021 met 21,6 procent gegroeid. Dit jaar komt daar nog eens 9,1 procent bij. Dat blijkt uit nieuw onderzoek van het Engelse onderzoeksbureau Interact Analysis, dat voroziet dat de verkopen zullen groeien van USD 14,5 miljard vorig jaar tot USD 19 miljard in 2026.

Het onderzoek vermeldt ook dat ‘motion control'-leveranciers de prijzen hebben verhoogd vanwege de wereldwijde tekorten in toeleverketens - vooral in de halfgeleidermarkt - en gestegen grondstofkosten. De gemiddelde verkoopprijzen stegen in 2021 met 6 procent in de EMEA-regio, 7 procent in Noord- en Zuid-Amerika en 4,6 procent in de regio Azië-Pacific (APAC). De onderzoekers verwachten dat de prijsstijgingen ook dit jaar zullen aanhouden.

Metaal en mobiele robots

De grootste markt voor motion control in 2021 was die van de metaalbewerkingmachines; de sector met de sterkste stijgende vraag in de periode tot 2026 is naar alle waarschijnlijkheid die van de mobiele robots met een voorspelde jaarlijkse groet van 52 procent (CAGR).
Azië-Pacific was veruit de snelst groeiende regionale markt in 2021, met een groei van 24,7 procent tot een waarde van USD 5,17 miljard. China was vorig jaar goed voor 36 procent van de wereldwijde inkomsten uit motion control. De voorspelling is dat de Chinese markt in 2026 goed is voor USD 5,33 miljard - meer dan de hele APAC-markt in 2021. In Japan groeide de markt het minst tot een omvang van USD 2,16 miljard. EMEA was vorig jaar goed voor 31 procent van de omzet wereldwijd. Noord- en Zuid-Amerika waren gezamenlijk goed voor een omzet behaalden van ongeveer USD 3 miljard.
‘Motion control'-leverancier uit de APAC-regio - zoals Mitsubishi Electric, Fanuc en Yaskawa - presteerden in 2021 beter dan die in EMEA en Noord- en Zuid-Amerika. Samen zijn de top 10 leveranciers goed voor 65 procent.

Derde editie

Voor uitgebreide markt- en toekomstinformatie heeft Interact Analysis recent de derde editie van hun Motion Controls-rapport gepubliceerde met zowel algemene motion control (GMC) als CNC-technologie als basis. Het rapport geeft inzicht in markt- en economische trends. Het rapport is gebaseerd op uitgebreid primair onderzoek en rapportage door leveranciers en maakt gebruik van gegevens uit de ‘Manufacturing Industry Output Tracker (MIO)'.

Foto's:

Verkopen ‘motion control’ vorig jaar gestegen – de prijzen ook

De omzet- en groeiverwachting in ‘motion control’ voor de verschillende regio’s volgens Interact Analysis.

© Aandrijvenenbesturen.nl