Laatste nieuws:

, 23 augustus 2022 16:13

‘Foodnormen in de machine- en installatiebouw’

GMV (GMV Dutch Food Systems) en DMFI (Dutch Machinery for the Food Industry) organiseren op 6 oktober a.s. bij Koninklijke Metaalunie in Nieuwegein de kennisbijeenkomst ‘foodnormen in de machine- en installatiebouw’. Tijdens de bijeenkomst worden de deelnemers bijgepraat over alle relevante normen, richtlijnen en wetgeving op het gebied van machinebouw en installaties voor de voedingsmiddelenindustrie. De kennismiddag begint om 13.00 uur.

GMV en DMFI organiseren op 6 oktober a.s. de kennisbijeenkomst ‘foodnormen in de machine- en installatiebouw’'
GMV en DMFI organiseren op 6 oktober a.s. de kennisbijeenkomst ‘foodnormen in de machine- en installatiebouw’
1/1
Tijdens de bijeenkomst worden de deelnemers bijgepraat over alle relevante normen, richtlijnen en wetgeving op het gebied van machinebouw en installaties voor de voedingsmiddelenindustrie. Het programma begint met een presentatie van Saucecompany over de uitdagingen van een voedingsmiddelenfabrikant op het gebied van normering. Dit wordt gevolgd door een introductie over GFSI (ISO 22000) alsmede BRC, IFS en Lloyds en hoe dit de basis vormt voor een goede HACCP.
De volgende spreker zal ingaan op de (nieuwe) machinerichtlijn en de relatie hiervan tot de voedingsmiddelenindustrie.

Hygiënisch ontwerpen

Daarna volgt een verdieping op het gebied van voedselcontactmaterialen (EC1935:2004), machineveiligheid - hygiënisch ontwerpen (EN1672-2 en ISO14159) en de norm voor engineering en de hygiënische risicoanalyse (EN 16310). Uiteraard wordt ook aandacht besteed aan de uitvoering zoals het lassen in voedingsmiddelenindustrie (9606-2) en aantoonbaarheid dat een machine of installatie aan alle normen, richtlijnen en wettelijke kaders voldoet (EG2023-GMP). Tot slot zal het programma een inkijkje bieden in de ontwikkeling van de internationale standaarden (ISO/TC326 en ISO/TC153).

De brancheverenigingen GMV en DMFI hebben beide zitting in de nationale standaardisatie commissie met betrekking tot machines voor de voedselindustrie, genaamd NEN-NC-341100. Ze zijn bovendien actief betrokken bij de ontwikkeling van de internationale norm voor food, middels de ISO/CEN/TC 153. Bij beide brancheverenigingen komen regelmatig vragen binnen van machinebouwers, engineeringsbureaus maar zeker ook van voedingsmiddelenproducenten over de huidige en nieuwe normen, wetgeving en richtlijnen als het gaat over machines en installaties voor de voedselverwerkende industrie.

ab op X

Volg ab nu ook op X!

Onze accountnaam is: @aenb

Agenda meer (5)

19 juni 2024 - Metaal Kathedraal, Utrecht
FEDA Business Inspiration Day
1 oktober 2024 - Evenementenhal Gorinchem
METAVAK
3 oktober 2024 - Kortrijk Expo, Kortrijk (B)
ABISS
8 oktober 2024 - Stuttgart (D)
Motek
8 oktober 2024 - Stuttgart (D)
Vision

Geen nieuws meer missen?

Meldt u dan direct aan voor de gratis ab nieuwsbrief.

 

Knop nieuwsbriefMet de gratis ab nieuwsbrief wordt u wekelijks op de hoogte gehouden over het aandrijven en besturen nieuws. U ontvangt wekelijks het laatste nieuws en elke maand een themanieuwsbrief.

 

Direct aanmelden