, 28 juli 2022 09:27

Steffen Haack nieuwe ceo Bosch Rexroth AG

Dr. Steffen Haack (56) wordt met ingang van 1 augustus 2022 ceo van Bosch Rexroth AG. Hij volgt Rolf Najork (60) op, ceo sinds 2016, die tevens lid is van de raad van bestuur van Robert Bosch GmbH en zich op die taak zal richten.

Filiz Albrecht, voorzitter van de raad van commissarissen van Bosch Rexroth AG en onder andere ook directeur van Robert Bosch GmbH:: "Ik ben ervan overtuigd dat Bosch Rexroth onder leiding van Steffen Haack de toekomstige uitdagingen op het gebied van hydrauliek en fabrieksautomatisering uitstekend het hoofd zal bieden. Steffen Haack kent de klanten en medewerkers van Bosch Rexroth zeer goed en is een erkend expert op het gebied van klantgerichte innovatie."

Succesvol onderdeel

Met betrekking tot Najork voegt Albrecht toe: "Ik wil Rolf Najork bedanken voor zijn leiderschap, waarmee hij Bosch Rexroth sinds 2016 heeft gevormd tot een zeer succesvol onderdeel van de Bosch Groep. Samen met het wereldwijde team heeft hij de innovatiekracht en het concurrentievermogen van onze aandrijf- en besturingstak duurzaam vergroot en een sterke cultuur van klantgerichtheid, samenwerking en prestaties gecreëerd, waarmee Bosch Rexroth zich onderscheidt. Bosch Rexroth is zeer goed voorbereid op de toekomst."

‘Deutscher Maschinenbau-Gipfel'

Haack is sinds 1996 actief bij Bosch. In 2001 en daarna is actief binnen Bosch Rexroth in de fabrieksautomatisering en hydrauliek. Van 2015 tot 2017 was hij al lid van de raad van bestuur. Van 2017 tot eind 2021 gaf hij leiding aan de business unit Industrial Hydraulics. Sinds januari 2021 maakt hij ook weer deel uit van raad van bestuur en is vanaf dat moment verantwoordelijk voor Development en New Business. Haack is voorzitter van de vakvereniging Fluid Power binnen de VDMA (Verband Deutscher Maschinen- und Anlagenbau) en lid van de adviesraad van ‘Deutscher Maschinenbau-Gipfel', de Duitse top voor machinebouw.

Sterke cultuur

In de raad van bestuur behoudt Haack behoudt zijn huidige verantwoordelijkheden voor Development en New Business en neemt van Najork de verantwoordelijkheid over voor Strategy, Business Development en Benchmarking. Haack over zijn nieuwe rol: "Ik kijk ernaar uit om samen met ons wereldwijde team de dynamische ontwikkeling van Bosch Rexroth te stimuleren: of het nu gaat om de verdere ontwikkeling en duurzaamheid van onze producten en oplossingen, de versterking van wereldwijde supply chains, het concurrentievermogen van onze onderneming of de verdere ontwikkeling van onze sterke cultuur."

Foto's:

Steffen Haack nieuwe ceo Bosch Rexroth AG

De komende en de gaande man: op 1 augustus 2022 volgt Dr. Steffen Haack (l) Rolf Najork (r) op als ceo van Bosch Rexroth AG

© Aandrijvenenbesturen.nl