Laatste nieuws:

, 26 juli 2022 11:34

Rollon bouwt nieuwe fabriek in Italië

Rollon, gespecialiseerd in lineaire geleidingen, bouwt een nieuwe fabriek in het Noord-Italiaanse Agrate. De nieuwe fabriek , ten noordoosten van Milaan, is een aanvulling op de bestaande productielocaties in Arcore en Vimercate. Op een oppervlakte van 5.000 m2 worden hier voortaan lineaire geleiders, telescopische rails en lineaire assen voor de Europese markt gemaakt Momenteel wordt het machinepark opgebouwd.

Rollon bouwt een nieuwe fabriek in Agrate bij Milaan en verwacht voor 2022 een omzetstijging van 20 procent'
Rollon bouwt een nieuwe fabriek in Agrate bij Milaan en verwacht voor 2022 een omzetstijging van 20 procent
1/1
Behalve onder andere nieuwe CNC-bewerkingscentra wordt ook het nodige geherpositioneerd. Onder andere de installaties voor het hardingsproces uit Vimercate en bewerkingsmachines uit Arcore worden naar Agrate verplaatst. "De in Vimercate en Arcore beschikbare ruimte blijft natuurlijk niet ongebruikt", benadrukt Rollon -coo en Italië-directeur Stefano Zecchinato, "Ook in deze productielocaties komen er nieuwe machines bij. In Vimercate voornamelijk CNC-, richt- en slijpmachines. In Arcore nemen wij met machines voor de bewerking van aluminiumprofielen daarentegen nieuwe technologieën voor het assembleren in gebruik." In totaal bedragen de investeringen circa twee miljoen euro.

Verwachte omzetstijging 20 procent

De bouw van de nieuwe fabriek in Noord-Italië maakt deel uit van een omvangrijke innovatie- en investeringsstrategie. Zo is de Rollon-groep in de afgelopen anderhalf jaar onder andere gegroeid met een nieuwe productielocatie in de VS (aankoop iMS ), ruim 130 medewerkers en nieuwe producten, zoals de Cobot Transfer Unit. "De markt vraagt om perfectie en nabijheid tot de klant. In deze richting gaan onze beslissingen met betrekking tot acquisitie, tot de digitale transformatie, tot het tegenwoordig zo strategische als onmisbare onderwerp duurzaamheid en tot een modern personeelsbeleid", maakt Rüdiger Knevels, Rollon-ceo en Duitsland-directeur, duidelijk.
"Rollon is tegenwoordig een bedrijf dat geen last heeft van de negatieve cyclussen, waardoor bepaalde industriële sectoren regelmatig worden geteisterd. Zelfs tijdens grote financiële crises, zoals in 2009, en algemene economische crises, zoals de coronapandemie, hebben wij minder geleden dan alle andere spelers. Rollon had bijvoorbeeld in 2020, toen de markt voor lineaire techniek met bijna 30 procent is ingestort, slechts een daling van negen procent te verwerken." In 2021 kon Rollon echter al zijn omzet van 2019 overtreffen en voor 2022 wijzen de ontwikkelingen op een omzetstijging van 20 procent.

ab op Twitter

TwitterlogoVolg ab nu ook op Twitter!

Onze accountnaam is: @aenb

Agenda meer (0)

Geen nieuws meer missen?

Meldt u dan direct aan voor de gratis ab nieuwsbrief.

 

Knop nieuwsbriefMet de gratis ab nieuwsbrief wordt u wekelijks op de hoogte gehouden over het aandrijven en besturen nieuws. U ontvangt wekelijks het laatste nieuws en elke maand een themanieuwsbrief.

 

Direct aanmelden