, 26 juli 2022 11:31

Derde generatie aan roer bij LAPP

Familiebedrijf LAPP uit Stuttgart wordt vanaf 1 oktober 2022 geleid door de derde generatie: Matthias Lapp (39), kleinzoon van oprichtster Ursula Ida Lapp, wordt dan de ceo van Lapp Holding AG. Zijn oom Andreas Lapp (66), voorzitter van de raad van bestuur, en zijn vader Siegbert E. Lapp (70), voorzitter van de raad van commissarissen, leggen op 30 september 2022 hun operationele activiteiten voor de LAPP-groep neer.

"Ik kijk er erg naar uit om LAPP samen met alle medewerkers de toekomst in te leiden. We hebben een sterke strategie en zijn uitstekend gepositioneerd om onze klanten antwoorden te geven op de grote vraagstukken van onze tijd, bijvoorbeeld op het gebied van digitalisering en duurzaamheid", benadrukt Matthias Lapp die in 2017 ceo werd van LA EMEA (Latijns-Amerika, Europa, het Midden-Oosten en Afrika) - de grootste regio. Hier hoort ook de belangrijke thuismarkt Duitsland bij.

LAPP blijft een familiebedrijf

Andreas Lapp draagt bij het begin van het boekjaar 2022/23 op 1 oktober 2022 zijn functie over aan zijn neef Matthias Lapp, die tegelijkertijd ceo LA EMEA blijft. Siegbert E. Lapp draagt zijn functie als voorzitter van de raad van toezicht over aan zijn voormalige plaatsvervanger, dr. Hans Schumacher (67), die al sinds 2015 deel uitmaakt van de raad. Tegelijkertijd zal Katharina Lapp (24), de dochter van Andreas Lapp, tot lid van de raad van toezicht worden benoemd. Dit betekent dat één familielid vertegenwoordigd zal blijven in de raad van bestuur en één in de raad van toezicht: LAPP blijft een familiebedrijf.

Foto's:

Derde generatie aan roer bij LAPP

De tweede en derde generatie van ondernemersfamilie Lapp. Van links naar rechts: Siegbert, Katharina, Matthias en Andreas Lapp

© Aandrijvenenbesturen.nl