Laatste nieuws:

, 26 juli 2022 11:31

Derde generatie aan roer bij LAPP

Familiebedrijf LAPP uit Stuttgart wordt vanaf 1 oktober 2022 geleid door de derde generatie: Matthias Lapp (39), kleinzoon van oprichtster Ursula Ida Lapp, wordt dan de ceo van Lapp Holding AG. Zijn oom Andreas Lapp (66), voorzitter van de raad van bestuur, en zijn vader Siegbert E. Lapp (70), voorzitter van de raad van commissarissen, leggen op 30 september 2022 hun operationele activiteiten voor de LAPP-groep neer.

De tweede en derde generatie van ondernemersfamilie Lapp. Van links naar rechts: Siegbert, Katharina, Matthias en Andreas Lapp'
De tweede en derde generatie van ondernemersfamilie Lapp. Van links naar rechts: Siegbert, Katharina, Matthias en Andreas Lapp
1/1
"Ik kijk er erg naar uit om LAPP samen met alle medewerkers de toekomst in te leiden. We hebben een sterke strategie en zijn uitstekend gepositioneerd om onze klanten antwoorden te geven op de grote vraagstukken van onze tijd, bijvoorbeeld op het gebied van digitalisering en duurzaamheid", benadrukt Matthias Lapp die in 2017 ceo werd van LA EMEA (Latijns-Amerika, Europa, het Midden-Oosten en Afrika) - de grootste regio. Hier hoort ook de belangrijke thuismarkt Duitsland bij.

LAPP blijft een familiebedrijf

Andreas Lapp draagt bij het begin van het boekjaar 2022/23 op 1 oktober 2022 zijn functie over aan zijn neef Matthias Lapp, die tegelijkertijd ceo LA EMEA blijft. Siegbert E. Lapp draagt zijn functie als voorzitter van de raad van toezicht over aan zijn voormalige plaatsvervanger, dr. Hans Schumacher (67), die al sinds 2015 deel uitmaakt van de raad. Tegelijkertijd zal Katharina Lapp (24), de dochter van Andreas Lapp, tot lid van de raad van toezicht worden benoemd. Dit betekent dat één familielid vertegenwoordigd zal blijven in de raad van bestuur en één in de raad van toezicht: LAPP blijft een familiebedrijf.

ab op X

Volg ab nu ook op X!

Onze accountnaam is: @aenb

Agenda meer (7)

5 juni 2024 - Brabanthallen, 's-Hertogenbosch
Vision, Robotics & Motion
10 juni 2024 - Frankfurt Am Main (D)
ACHEMA
19 juni 2024 - Metaal Kathedraal, Utrecht
FEDA Business Inspiration Day
1 oktober 2024 - Evenementenhal Gorinchem
METAVAK
3 oktober 2024 - Kortrijk Expo, Kortrijk (B)
ABISS
8 oktober 2024 - Stuttgart (D)
Motek
8 oktober 2024 - Stuttgart (D)
Vision

Geen nieuws meer missen?

Meldt u dan direct aan voor de gratis ab nieuwsbrief.

 

Knop nieuwsbriefMet de gratis ab nieuwsbrief wordt u wekelijks op de hoogte gehouden over het aandrijven en besturen nieuws. U ontvangt wekelijks het laatste nieuws en elke maand een themanieuwsbrief.

 

Direct aanmelden